Autó - Motor

2015.10.28. 18:42

Benkő ezüstje bajnoki bronzot hozott

Nagyhalász - A nagyhalászi klub vaspapucsosa a nehézségek ellenére remekül versenyzett a pontvadászaton.

Nagyhalász - A nagyhalászi klub vaspapucsosa a nehézségek ellenére remekül versenyzett a pontvadászaton.

A vártnál többen, mintegy másfél ezren voltak kíváncsiak múlt pénteken a salakmotorosok idei utolsó versengésére, a debreceni egyéni bajnoki fordulóra. A szurkolók mintha megérezték volna, hogy kár lenne kihagyni a viadalt, ugyanis a szezon egyik legeseménydúsabb, legizgalmasabb hazai versenyét produkálták a vaspapucsosok.

A bajnokot is legyőzte

Meglepetésekből sem volt hiány, ide sorolandó, hogy a második futamban a Nagyhalászi Speedway Klub színeiben motorozó Benkő Roland és debreceni Tihanyi Sándor is legyőzte az összesített tabella éllovasát, Magosi Norbertet. A miskolci színekben versenyző pilóta a következő etapban a legnagyobb riválisától, debreceni Tabaka Józseftől is vereséget szenvedett.

Az alapszakasz után Tabaka és Benkő egy-egy pontot hullajtva jutott a fináléba, míg a többieknek elődöntőzniük kellett. Fekete óriási bukása után Magosi megnyerte az első elődöntőt, aminek köszönhetően – a döntő eredményétől függetlenül –, harmadszor is egyéni bajnok lett. A debreceni fináléban Tabaka, Benkő, Magosi és az ukrán Melnicsuk feszült egymásnak, és szoros csata után a felsorolt sorrendben értek célba a versenyzők. A bajnoki pontvadászatot végül Magosi nyerte a debreceni Tabaka és Benkő előtt.

– Összességében elégedettek lehetünk Roli eredményével. A nagyhalászi nyitányon, alig maradt le a dobogóról, Gyulán a harmadik helyen zárt, a debreceni ezüst pedig a bajnoki bronzot jelentette. Voltak gondjaink, ennek tükrében le a kalappal előtte. Bízom benne, hogy jövőre még szebb eredménnyel rukkol majd ki – summázta Benkő Roland teljesítményét Albók József, a nagyhalászi pálya tulajdonosa és a klub elnöke.

Salakmotor

A debreceni 3. forduló végeredménye: 1. Tabaka József 14, 2. Benkő Roland 13, 3. Magosi Norbert 10, 4. Stanislav Melnychuk 9, 5. Bencze Zsolt 8, 6. Tihanyi Sándor 6 , 7. Fekete Sándor 5, 8. Oskar Bober 4, 9. Tabaka Róbert 4, 10. Balogh Csaba 2, 11. Bárány Márk 2, 12. Szegvári Róbert 1, 13. Kamil Brzezinski 0 pont.

A bajnokság végeredménye: 1. Magosi Norbert 31, 2. Tabaka József 29, 3. Benkő Roland 26, 4. Fekete Sándor, 21, 5. Tihanyi Sándor 19, 6. Stanislav Melnychuk 14, 7. Benczer Zsolt 13, 8. Milan Manev 9., 10. Tabaka Róbert 7, 11. Gregorz Bassara 5, 12. Bárány Márk 5., 13. Oskar Bober 4, 14. Balogh Csaba 4, 15. Kovács Roland 2, 16. Szegvári Róbert 1, 17–19. Kónya Sándor, David Matura és Kamil Brezinski 0-0 ponttal.

HBN-KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!