Autó - Motor

2016.12.28. 08:00

Újra a Ringen szilvesztereznek

Nagy Norberttel beszélgettünk, aki a Szilveszter Rallye-n zárja az évet.

Nagy Norberttel beszélgettünk, aki a Szilveszter Rallye-n zárja az évet.

Szilveszter Rallye 2016.12.28-29.

Nagy Norbert – Szilassy Arnold, Mitsubishi Lancer Evo IX.

Az évemet egy visszatéréssel kezdtem, mind csapat, mind bajnokság szempontjából, hiszen szerepeltem már Zengős színekben 2013-ban, illetve 2014-ig voltam résztvevője a Túraautó Európa Bajnokságnak.

Idén egy Seat Leonnal vágtam neki az ETCC szezonnak, amit a Zengő Motorsport tökéletesen felkészített. Hat versenyhétvégéből állt a szezon, aminek a végét egy összetett harmadik helyezéssel zártam, amire nagyon büszke vagyok. Főleg azért, mert egy kis technikai hátrányban voltunk, hiszen a mi autónk egy két évvel idősebb fejlesztés volt, mint az ellenfeleimé.

Talán életem legjobb, legizgalmasabb szezonján vagyok túl, olyan pályákat jártam meg mint a portugál utcai pálya, ahol pole pozíciót sikerült szereznem, vagy a híres/hírhedt Nürburgring Nordschleife.

Nagyon jó érzés volt újra Zengősnek lenni, nagyon sok támogatást és erőt kaptam a szurkolóktól, támogatóktól, és mindenképpen szeretném tovább vinni az idén megszerzett lendületet a következő évre is. Nem titkolt célom, hogy Európa Bajnok szeretnék lenni!

Az évet ugyan úgy mint előző évben, egy kis kitérővel, a Szilveszter Rally-val fogom zárni, ami mindig egy különleges esemény nekem, elvégre a rally egy teljesen más műfaj! Idén is egy Mitsubishi Evo-val fogok indulni, és a 2015-ös évhez hasonlóan, Szilassy Arnold lesz a navigátorom!

Tavaly nagyon jó tempót sikerült diktálnunk, egy sajnálatos féltengely törés miatt estünk vissza, ezt idén szeretném kihagyni, és újra meg fogunk próbálni meglepetést okozni!

Partnereinknek köszönjük az egész éves bizalmat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!