Autó - Motor

2017.05.24. 11:31

Juhász Csaba: Örülnék, ha esne az eső

A Juhász Csaba - Juhász István autóversenyző páros, Opatija után a szlovén 32. FUCHS Rally-n szeretné gyűjtögetni a Mitropa Rally Kupa pontokat.

A Juhász Csaba - Juhász István autóversenyző páros, Opatija után a szlovén 32. FUCHS Rally-n szeretné gyűjtögetni a Mitropa Rally Kupa pontokat.

32. FUCHS Rally 2017

Juhász Csaba - Juhász István

Honda Civic Type R

Juhász-Média Kft.

Csabit a pilótát kérdezem a verseny előtt.

Majd százöt versenykilométert kell megtenni a lehető leggyorsabban a szombati napon. Ismerős pályák lesznek számotokra, vagy esetleg új szakaszt is berakott a rendező? Már sok korábban is megjárt gyors vár rátok, mekkora előnyt jelent ez nektek?

Nagyjából az előző évi pályákon fogunk versenyezni. Végre élvezhetjük annak az előnyét, hogy már párszor indultunk a Velenje Rallye-n.  Igaz tavaly az utolsó gyorsaságin neki vágódtunk a domboldalnak, de ezt leszámítva akkor is nagyon élveztük a versenyt.

Most a Hondával indultok ahogy itt korábban is tettétek. Mi miatt döntöttetek emellett, és miért nem az újabb Renault Megane-nal indultok?

Jelenleg azzal az apró problémával küzdünk, hogy a Megane nem indul be. Valamilyen rejtélyes elektronikai probléma van az autóval. Egy debreceni szponzor rendezvényen leállt a motor és azóta nem tudjuk nem életre kelteni az autót. Egy partnerünket bíztuk meg, hogy keressen nekünk egy elérhető, bérelhető versenyautót erre a versenyre. Az idő szűke miatt nem volt túl sok lehetőség. Mivel már mentem ilyen Hondával, ezért erre esett a választás.

Végszóként essen vagy ne essen az eső? Mi is a cél ezen a versenyen? Tudjuk, hogy te esőben szeretsz menni, sőt anno Velenjén szinte mindig esős verseny volt, ha jól emlékszem?

Örülnék, ha esne az eső. Mezey Tomitól kaptunk a vadiúj fejlesztésű Pirelli vizes gumikból. Szeretném már kipróbálni ezeket. Meg esőben amúgy is mindig izgalmasabb a versenyzés. Legutóbb Opatijában sok műszaki gondunk volt.  Szeretnénk most egy probléma mentes versenyt futni és minél több pontot szerezni.

Köszönjük Partnereink segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!