Autó - Motor

2019.03.14. 16:49

Az ausztráloknak Daniel a király!

Melbourne - Melbourne lázban ég, több a sárga, kevesebb a fekete.

Melbourne - Melbourne lázban ég, több a sárga, kevesebb a fekete.

Melbourne városa kellemes, nyár végi időjárással és hihetetlen pezsgéssel fogadta a Forma–1 utazó cirkuszát. A sportág tulajdonosa, a Liberty Media idén először szervezett hivatalos nyitópartit, amelyen a publikum üdvözölhette a versenyzőket és a csapatfőnököket, az eseményt a város egyik ütőerének számító Federation Square-en tartották szerdán, ahol már kedden óriási volt a nyüzsgés: lapunk tudósítójának ottjártakor már állt a színpad, F1-es lobogók díszítették a környéket, a jegyárusító ponton pedig folyamatos volt a vásárlók sora.

A helyi szurkolók természetesen kedvencükre, Daniel Ricciardóra kíváncsiak, aki csapatot váltott az idei évre: az ausztrál a Red Bull családot elhagyva a Renault-hoz igazolt, ami az F1-es közvélekedés szerint azt is jelenti, hogy egy időre biztosan le kell mondania a győzelmekről és dobogós helyezésekről.

A perth-i születésű pilóta honfitársait cseppet sem aggasztja, hogy mit jósolnak a szakértők, töretlen bíznak a fiúk jó szereplésében. Őket csöppet sem a teljesítmény lombozza le, sokkal inkább az, hogy a Renault hivatalos szurkolói trikóin idén több a sárga, és kevesebb a fekete.

– Tegnap érkeztek meg az új trikók, nagyon nagy az érdeklődés a szurkolók részéről. Úgy is mondhatnám, hogy viszik, mint a cukrot. Akadtak persze, akik megjegyezték, hogy a színvilág túlságosan hajaz a Richmond FC ausztrálfoci-csapatéra, amely nem túlzottan népszerű errefelé… – mondta lapunknak az egyik belvárosi F1-es ajándéktárgy-­kereskedés eladója, aki megjegyezte azt is:

– A lényeg az, hogy Daniel jól szerepeljen a hétvégén és az egész szezonban!

Egy pont a leggyorsabbnak

Más. A szezonrajt előtti utolsó pillanatban eldőlt: 60 év után újra világbajnoki pontot osztanak a versenyek leggyorsabb körét megfutó versenyzőnek. A kitétel csupán az, hogy az adott versenyzőnek az első 10 között kell végeznie: ezzel az FIA illetékesei a káoszt szeretnék elkerülni, elejét véve annak, hogy a hátsó régióban portyázó pilóták a hajrában friss gumikra váltva próbáljanak őrült módon rohamozni a leggyorsabb körért.

Az extra pontot egyébként nemcsak az „elkövetőnek”, hanem a csapatának is jóváírják majd a konstruktőri pontvadászatban.

KM


[related-post post_id="4171972"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!