Helyi közélet

2016.09.16. 10:00

Tispol ellenőrzés: sokan nem kapcsolták be a biztonsági övet

Nyíregyháza - A háromnapos európai szintű kampány alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök több száz gépkocsit ellenőriztek.

Nyíregyháza - A háromnapos európai szintű kampány alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök több száz gépkocsit ellenőriztek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2016. szeptember 13- 15-e között Magyarországon is a TISPOL SEATBELT elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre, amelynek keretében a rendőrök ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.

A háromnapos európai szintű kampány alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök több száz gépkocsit ellenőriztek. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt összesen 64 esetben, biztonsági gyermekülés használatának elmulasztása miatt 2 esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Az ellenőrzés-sorozatban a rendőrök mellett a megyei polgárőrök is részt vettek és az általuk üzemeltetett MATRIX járműfelismerő rendszer segítségével 3 forgalomból kivont, 1 lejárt műszaki érvényességű, valamint 1 a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) körözött gépkocsit szűrtek ki a közúti forgalomból. Az ellenőrzés pozitív tapasztalata, hogy a bukósisak viselésére kötelezett motorkerékpárosok körében, a biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt nem volt jogsértés.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában