Sport

2015.01.02. 12:40

Játékoscsere után Zalaegerszegre

Nyíregyháza - A kilenc vereségnél tartó Marso-NYKK a zsinórban tízszer veszítő Zalaegerszeg vendége lesz szombaton, immár Ronnie Taylorral a fedélzetén.

Nyíregyháza - A kilenc vereségnél tartó Marso-NYKK a zsinórban tízszer veszítő Zalaegerszeg vendége lesz szombaton, immár Ronnie Taylorral a fedélzetén.

Akadt rá példa, hogy már január 2-án meccset játszottak, máskor 4-én léptek először pályára, most a két időpontot megközölve az esztendő harmadik napján vívja első bajnoki mérkőzését a Marso-NYKK. A szombati zalaegerszegi összecsapás az alapszakasz második körének nyitó felvonása is lesz egyben, ami előtt mi mást kívánhattak egymásnak az élvonalbeli férficsapatnál, mint boldogabb új esztendőt, mint amilyen az óév befejezése volt.

Mielőbb nyerni kell

– Akadnak a keretünkben profi, félprofi és amatőr kosárlabdázók, de a hosszútávú célja mindenkinek az, hogy ebben a sportágban dolgozzon – idézte Sitku Ernő vezetőedző az öltözőben is elhangzott újévi köszöntőjét. – Ehhez sikerek kellenek, úgyhogy nincs mese, el kell kezdenünk nyerni. Megértem azt is, ha valakinek most van a vizsgaidőszaka, azt is, hogy karácsony előtt sokan már a hazautazásra gondoltak, de ennek nem szabad látszódnia a pályán, az ott nyújtott teljesítményben. Visszanéztük a Jászberény elleni találkozónkat, és nagyon érződött, hogy fejben a többség már nem volt jelen. Ehhez járultak még egyéb problémának, amelyeknek meglettek a következményei.

A szombaton egymás ellen játszó két csapat bajnoki nyitómeccsét 100–60-ra nyerte az NYKK, de azóta sok minden változott – mindkét oldalon. Ennek legfőbb oka az eredménytelenség, és mivel a ZTE tíz, a nyíregyháziak pedig kilenc vesztett meccsnél tartanak, a bajnokság legrosszabb formában lévő csapatai találkoznak Egerszegen. Játszhat jó mérkőzést két ilyen rossz passzban lévő társaság?

Közel egymás szintjéhez

– Azt szokták mondani, hogy két egyforma képességű csapat tud igazán jó meccset játszani egymással, nos az utóbbi hetek eredményei és a tabella azt mutatja, hogy a két csapat tudása nincs messze egymástól – így Sitku Ernő. – Még akkor sem, ha hazai pályán negyven ponttal sikerült nyernünk a Zalaegerszeg ellen. Tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelünk erősebb kerettel áll majd fel, mint a legutóbbi mérkőzésén, hiszen a sérültjei közül néhányan visszatérnek. Ugyanakkor merem remélni, hogy mégis miénk az erősebb csapat, és ezt be is tudjuk majd bizonyítani a szombat esti mérkőzésen.

Ehhez megvan a kellő önbizalom? Mert a 2013 novembere, vagyis éppen a Zalaegerszegen aratott győzelem óta meglévő idegenbeli nyeretlenség és az aktuális negatív széria nem erősítheti a magabiztosságot.

Az új év is hozott változást a nyíregyházi csapat háza táján. Nincs már a keretben az amerikai Jeremy Wise, aki a szerződésbontás után Pakson folytathatja pályafutását. Érkezett viszont honfitársa, a korábban francia és német csapatokban, valamint 2009-ben Szolnokon is szereplő Ronnie Taylor, ak bevethető Egerszegen.

A teljes cikk olvasható a Kelet-Magyarország 2015. január 3-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!