Bajnoki övet érő balfelütés

A nagypehelysúlyú eredményhírdetés (balról): Nagy Lajos Márk és Kassai Ingnác szorítósegédek, az NYVSC-Big Boxing profi bunyósa, Fórián Béla mérkőzésvezető, Kovács Caramel Zoltán újdonsült profi magyar bajnok, Nagy Lajos edző, Győriné Tóth Zsuzsa supervisor és Petrányi Zoltán, a Profibox Promotion tulajdonosa.
A nagypehelysúlyú eredményhírdetés (balról): Nagy Lajos Márk és Kassai Ingnác szorítósegédek, az NYVSC-Big Boxing profi bunyósa, Fórián Béla mérkőzésvezető, Kovács Caramel Zoltán újdonsült profi magyar bajnok, Nagy Lajos edző, Győriné Tóth Zsuzsa supervisor és Petrányi Zoltán, a Profibox Promotion tulajdonosa. - © Fotó: monokli.com
Nyíregyháza – Kovács Caramell Zoltánnak csak egy menetre volt szüksége a sokat érő sikerhez, Nagy ellenfele jobban bizonyult.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem! Vasárnap este a fővárosi Aquincum Hotelben rendezte nagyszabású profi ökölvívó gáláját a Profibox Promotion , amelyen az NYVSC Big Boxing két bunyósa is a kötelek közé lépett, mindketten profi magyar bajnoki címért léptek ringe.

A könnyűsúlyúaknál (61,23 kg) a nyíregyházi Nagy István (22 győzelem, 11 vereség) és a szervező klub színeiben versenyző Mizsei György (17 győzelem – 8 vereség) néztek farkasszemet. A látványos és nagy iramú, szoros mérkőzésen a menetek nagyobb részében a technikásabb Mizsei dominált, aki tisztábban, látványosabb ütésekkel talált, ráadásul a hajrát is remekül bírta. A tíz menet után a fiatal versenyző megérdemelten, egyhangú pontozással (98-93, 97-94 és 96-94) szerezte meg a bajnoki övet.

Aztán a nagypehelysúlyúaknál (58,98 kg) már szép sikernek örülhettek a nyíregyháziak, hiszen Kovács “Caramel” Zoltán (8 győzelem, 4 vereség) nagy bravúrt hajtott végre, mivel legyőzte az esélyesebbnek tartott soproni Máté Ádámot. Máté a meccs elején megpróbálta letámadni a nyíregyházit, aki remekül állítgatta meg ellenfelét, majd magához ragadta a kezdeményezést. A soproni próbált ellenállni a nagy nyomásnak, ám mindhiába, mert a nyíregyházi bunyós több nagy erejű ütése is eltalálta. Az egyik, egy parádés elhajlásból remekbe szabott balfelütés végezetesnek bizonyult Máté számára, hiszen orrcsonttörést szenvedett. A szünetben a ringorvos megvizsgálta az alaposan megruházott sopronit, aki nem tudta folytatni a szintén tíz menetre tervezett mérkőzést, így Kovács technikai ko-val szerezte meg a bajnoki övet.

-A könnyűsúlyú döntőn sajnos reális eredmény született, István gyakorta belement a dulakodásokba, több kombinációra lett volna szükség. Ezen a napon Mizsei egy-két ponttal jobb volt, így megérdemelten nyert. A nagypehelysúlyúak meccsét nem ilyen rövidre terveztük, bár ökölvívásban mindig bízunk az idő előtti befejezésbe. Zoli nagyon jó napot fogott ki, dinamikus volt, nagyon szép szép ütéseket, kombinációkat produkált és meggyőzően, teljesen megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet- summázott véleményt két versenyzője teljesítményéről Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing edzője.

 
hirdetés