Garázsra dőlt egy nagyméretű akácfa Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. július 3-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kerti hulladékégetés miatt kapott lángra a szomszéd házak kertje is kedden délelőtt Nagydoboson, a Fő úton, csaknem ezer négyzetméteren. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Hasonló eseménynél kellett a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak is beavatkozniuk a délutáni órákban Kántorjánosiban, a Kápolna utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Körbálás szénabála gyulladt ki egy szántóterületen kedden délben Laskod és Nyírtass között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Learatott búzatáblán szintén egy körbálás szalma gyulladt ki kedden délután Kocsordon, a Kraszna utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Ópályiban a lábon álló gabona gyulladt ki ötven négyzetméteren, a Rajk László utcában, ahol a mátészalkai hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kilencven milliméteres gázvezetéket rongált meg munkavégzés közben egy munkagép kedden délelőtt Nyíregyházán, a Templom utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az iparbiztonsági felügylő káreseti helyszíni szemlét végzett.

Garázsra dőlt egy nagyméretű akácfa a délelőtti órákban Nyíregyházán, a Krúdy Gyula utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Villanyvezetékre szakadt faág eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét kedden délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, a Tokaji úton. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével szabadították ki a légvezetéket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Lakóház konyhájában a gáztűzhely előtti PVC padló és a padláson tárolt locsolótömlő égett kedden délután Tiszalökön, az Akácfa utcában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók az épületet átvizsgálták, valamint a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés