Börtönbe megy a balkányi ittas gépkocsivezető

Akt.:
Börtönbe megy a balkányi ittas gépkocsivezető
© Illusztráció: getty images
Balkány – Már kétszer volt büntetve ittas vezetésért az a balkányi férfi, akit a rendőrök ismét elfogtak, miután ittas állapotban próbált előlük gépkocsijával meglépni. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának lényege szerint a középkorú férfi már korábban is többször vezetett ittasan gépkocsit, amiért legutóbb tavaly szeptemberben ítélte a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre, illetve több évre eltiltotta a járművezetéstől is.


Így nem véletlen, hogy a helyi rendőrök fokozottan figyeltek a férfire, aminek meg is lett az eredménye, mert idén április 20-án délután Balkány területén találkozott is két rendőrautóval, a járőrök pedig felismerték és igazoltatni szerették volna. A vádlott azonban nem állt meg gépkocsijával a rendőri jelzésre, hanem a település határában lévő gyümölcsösbe hajtott, ahol végül a rendőrök elfogták. Kiderült, hogy aznap két üveg sört és két pohár pálinkát is megivott a vezetés előtt, majd ittas állapotban indult a gyümölcsösébe.

Az ügyész soron kívül bíróság elé állította a vádlottat, akit a Nyíregyházi Járásbíróság 30 nap elzárásra ítélt, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Mivel a vádlott, a védője és az ügyész is tudomásul vette az ítéletet, így az jogerős, és a vádlottnak hamarosan be kell vonulnia a nyíregyházi börtönbe.

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –Balkány.
SZON.HU


hirdetés