Magyarország

2013.01.02. 13:52

Rengeteget buktunk 25 év alatt

Elkészült az EIU listája, amiből kiderül, hogy Svájcba és Ausztráliába a legjobb születni. Magyarország 46., ráadásul úgy, hogy 1988-ban még holtversenyben 26. voltunk a dánokkal.

Elkészült az EIU listája, amiből kiderül, hogy Svájcba és Ausztráliába a legjobb születni. Magyarország 46., ráadásul úgy, hogy 1988-ban még holtversenyben 26. voltunk a dánokkal. Az Economist Intelligence Unit (EIU) 11 részből álló felmérésén maximum 10 pont volt szerezhető olyan szempontok alapján például, hogy a most születő gyermekek 2030-ra mennyire élnek majd egy boldog nemzetben, hogy mekkora az ország bűnözési rátája, vagy hogy milyen az adott nemzet egészségügyi állapota.

A listát Svájc nyerte, míg a második Ausztrália, a harmadik Norvégia, a negyedik Svédország, az ötödik pedig Dánia lett. 1988-ban szintén összeállította a maga listáját az EIU, akkor az USA végzett az élen, Franciaország volt a második, a harmadik Nyugat-Németország, a negyedik Olaszország, az ötödik Kanada.

Az Economist Intelligence Unit listája 2013:

Magyarország 1988-ban holtversenyben a 26-ik helyen csücsült Dániával, az elmúlt huszonöt évben azonban olyan messze került egymástól a két nemzet, mint Makó Koppenhágától. Míg a dánok az ötödik helyre tornázták magukat negyed évszázad alatt, addig mi a 46. helyre csúsztunk vissza.

Az Economist Intelligence Unit listája 1988:

Ugye?:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!