BOON - Jegyzet

2011.05.20. 19:19

Jegyzet: Piroska és a farkas

<p><em>A világ minden kincséért sem venném el valami buta állatos hasonlattal a nemzetközi pénzügyi csúcsszerv vezetője körül kialakult botrány élét.</em>&#160;<b>Pap Gyula jegyzete</b></p>

Nem úgy, mint kedvenc kolléganőm, aki egy legyintéssel elintézte az ügyet utalva az idősödő kistermetű szarvas háziállat szokásos nátrium-klorid bevitelére. Az, gondolom senkit sem lep meg, hogy van „magyar szála” is a sztorinak, legalábbis úgy tűnik az egyenlőre az ártatlanság vélelméért joggal folyamodó vádlottat egy másik eset kapcsán szintén elővehetik. Abban pedig már csak a legoptimistábbak reménykednek, hogy a harcos „Szakításunk az IMF-el” című történet igazolásaként nem kerül majd szóba az ügy. A hírek szerint az akár a francia elnökválasztásnál is eséllyel induló DSK lejáratására bevetett régi recept teóriája is sokakat megérintett, a szakértők szerint számos vitathatalan érdemet szerzett pénzügyi nagyágyú hirtelen hitelvesztése nehezen feldolgozható traumát jelenthet. Ám, ennek a kézenfekvőnek tűnő feltételezésnek igazolására egyelőre nem kerültek elő bizonyítékok - igaz, nincs is vége az ügynek.

A történet mindkét fő verziója annyira hihető, hogy – ahogy mondani szokták – olyan csak a mesében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!