BOON - Jegyzet

2013.08.29. 10:25

Jegyzet: Bale, bél, extra bér – vajh mit ér?

<em>Aki egyik napról a másikra él, és amit maga után húz keservesen, az a saját bél, nos, a földönfutó vagy csak éppen földhözragadt gondolkodású emberfia joggal kaphatja fel a vizet. Száz millió??? Bocs, ne túlozzunk, csak kilencvenkilenc. De nem forint, hanem euro.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Aki egyik napról a másikra él, és amit maga után húz keservesen, az a saját bél, nos, a földönfutó vagy csak éppen földhözragadt gondolkodású emberfia joggal kaphatja fel a vizet. Száz millió??? Bocs, ne túlozzunk, csak kilencvenkilenc. De nem forint, hanem euro. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.Lehet váltani, szorozni: horribilis összeg jelenik meg. Közel huszonnyolc milliárd forint átszámítva. Nem C. Ronaldo, Messi vagy Neymar tarifáján csemegéznek, hanem a Tottenham csapatától a Real Madridba csábuló Gareth Bale vásárlási ára került célkeresztbe. A bérből és fizetésből élők, tengődők kiguvadt szemekkel próbálják felfogni az érték és mérték aránytalanságából született bődületes mutatót. Az megjósolhatatlan, hogy amennyiben a huszonégy esztendős walesi klasszis ennyit ér (ennyit ér?), akkor hol a határ, meddig lehet srófolni a valóságtól már rég elrugaszkodott pénzlimitet?

A csillagászati összeg révén Bale minden idők legdrágább játékosa lehet. Ezidáig Cristiano Ronaldo 94 millió euróval vezette a rekordlistát 2009 óta. Most csapattárs lesz a két, béresen talán túlságosan is komolyan vett sztár. Biztosan akkor sem esnének kétségbe, ha egy kicsit kevesebb lenne a kikiáltási áruk, azonban a folyamat végeláthatatlan, nincs plafon, nincs netovább, egymásra licitálnak a gigaklubok, ami öngól. Nehéz lesz beilleszkednie, hisz minden kezdet nehéz, de ez a vég, Bale!

Címkék#bale#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!