boon-sportoldal

2007.12.20. 22:01

Ez igazi csapatmunka volt

<p>Kazincbarcika - A férfi röplabda Magyar Kupában itthon szerepelt a Vegyész RC-Kazincbarcika.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Kazincbarcika - Csepel, 2007.12.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kazincbarcika___Csepel__2007_12_20_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kazincbarcika - Csepel, 2007.12.20." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-roplkbarcikcsepel.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A borsodi együttes a nyolcaddöntő első mérkőzésén tegnap a Csepelt fogadta. A mérkőzés két jó hazai sánccal kezdődött, melyre három vendégpont érkezett, de mivel Kovács Sándor nyitásaival nem tudott mit kezdeni a túloldal 8-3-nál jött az első technikai idő. Ugyancsak jó szervák után egyenlített a Csepel, folyamatos játékról ezekben a pillanatokban nem nagyon lehetett beszélni, 8-8. Daniel Oravec11-13-nál érezte úgy, hogy időt kell kérnie, azonban a szigetországiak voltak pontosabbak, így már hat volt az előnyük (12-18). Ezután a huszáros hajrát Lehóczky nyitotta, szó szerint: szétszerválva az ellenfelet el sem mozdult a helyéről a szett megnyeréséig.

Szépítettek

Jó küzdelmet hozott a második szett eleje, melyben apró lépés előnybe a VRC került, 8-6. Aztán jött Lehóczky és zsinórban négy ász értékű nyitás, mire pontot tudott elérni a túloldal. Az 5-6 pontos különbség állandósult a felek között (16-10). Sőt, Kovács Zoltán remeklése után tovább nőtt. 20-10 után teljesen kedvét vesztette a Csepel, amit látványos játékkal használt ki a Kazincbarcika és növelték előnyét.

Azt, hogy nem adta fel az ellenfél, mutatta, hogy a harmadik felvonás első technikai ideje 5-8-nál érkezett és mivel nem tudott elmozdulni a holtpontról a vendéglátó13-20-nál Oravec mester időkéréssel próbálta meg felrázni csapatát. 20-22-re feljöttek Szántaiék, azonban Nagy József is ,,rendet tett" az övéinél, így szépíteni tudtak. Jó volt látni, hogy a negyedik szettben töretlen hittel tovább küzd a fiatal borsodi társaság és mivel minden pályán lévő hozzátette a magáét 10-4-re húztak el. Sőt! Mivel ismétlődött a Lehóczky, a Vegyész pontot ér el történet, máris 16-7 volt az állás. Ez a különbség már jelentős, olyannyira, hogy a VRC biztosan be is húzta ezt a játékot és a meccset is.

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika - Csepel 3:1 (19, 14, -21, 15)
Kazincbarcika, 100 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik
Vegyész: Tóth M., Kovács Z., Csizmadia, Kovács S., Gulyás, Germuska.
Csere: Szántai (liberó), Lehóczky, Leidgeb, Juhász.
Edző: Daniel Oravec.
Csepel: Szeleczky, Herczeg, Végh, Fogl, Daróczi, Szabó.
Csere: Tóth I.
Edzô: Nagy József
Daniel Oravec: - Gyengén kezdtünk, de aztán sikerült felpörögnünk és jól játszanunk. A harmadik szettben leblokkoltunk, de a folytatásban sikerült megnyugodnunk és ez meghozta a jó eredményt.
Nagy József: - Csapatom egy része különböző okok miatt nem tudott eljönni a mérkőzésre, de ettől azért többet vártam.


A párharc visszavágóját január 16-án rendezik meg Csepelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!