boon-sportoldal

2008.04.07. 18:55

Erősnek bizonyult a BSE az MVSC számára

<p>A negyeddöntő második mérkőzésén lépett pályára hétfőn délután az Albrecht-Miskolci VSC-MISI együttese a női röplabda NB I-es Ligabajnokságban.&#160;<dia width="900" height="700" alt="MVSC - BSE 2008.04.07."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/MVSC___BSE_2008_04_07_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="MVSC - BSE 2008.04.07." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/MVSC-BSE-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Pergő ritmusban kezdődött a mérkőzés, gyorsan estek a pontok, és Takács ász értékű nyitása után 5-8 volt az állás. Jól küzdött a Miskolc, viszont néhány nyitásfogadási hiba elégnek bizonyult ahhoz, hogy ellépjen a fővárosi gárda, így 9-14-nél Toma Sándor időt is kért. Egy remek budapesti sáncot követően jött a második technikai idő (9-16), és az egyre inkább elbizonytalanodó hazaiaktól még jobban ellépett a BSE (11-21) – s innen már nem is volt kérdéses Törökék részsikere. A második szett elején is folytatta lendületes játékát a vendég (0-3), de Nagy K. ütése, illetve Diaz pontja után máris fordult az állás, 5-4. Nagy csatát vívtak a felek, melyben az Albrecht őrizte minimális előnyét (14-12), azonban a hajrát 16-20-nál Toma Sándor időkérése vezette fel. Ezután felválltva örülhettek a csapatok a parketten, a szett végét egy hálóban landoló hazai próbálkozás jelentette.

Felszabadultan

A harmadik játék elején 5-5-ig egymás mellett haladtak az együttesek, ám az első technikai időig három vendégpont született, 5-8. Igencsak elkapta a fonalat a vendéggárda, elveszett labdát nem ismerve hajtottak, ráadásul mindezt igen ,,pontosan” tették, 5-13. Kovács Edina törte meg a miskolci pontcsendet, azonban a BSE-t nem, mert Lengyelék haladtak céljuk felé (8-16), tették mindezt egyre felszabadultabb röplabdával. 8-20-nál ráadásul még egy hálós nyitás után is a hazai térfélre csorgott a játékszer, majd a feladó Török okos ,,áthúzott” labdája jelentette a találkozó végét.
A két győzelemig tartó párharcban a BSE2-0-ra nyert így az elődöntőbe jutottak. Az Albrecht az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmeket.

Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MISI – BSE 0:3 (-11, -19, -11)
Miskolc, 100 néző. V.: Mezőffy, Katona.
Miskolc: Szabó A., Diaz, Nagy K., Kovács Edina, Szűcs Zs., Szajkó. Csere: Zsoldos (liberó), Tóth L., Kriegel Zs. Edző: Toma Sándor.
BSE: TÖRÖK, Kovács Eszter, Lengyel, NÉMETH ZS., Takács, Kovács T. Csere: Tóth A. (liberó), Kiss B., Farkas V., Földesi. Edző: Farkas Mihály.
Toma Sándor: – Gratulálok a BSE-nek, jelenleg ez a reális különbség a két csapat között. Készülünk a folytatásra.
Farkas Mihály: – Gratulálok játékosaimnak, a csapat nagyon koncentráltan és jól játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!