boon-sportoldal

2008.04.17. 18:52

Feladták maguknak a leckét

<p>Hazai környezetben szerepelt és szenvedett vereséget az Albrecht-Miskolci VSC-MISI.&#160;<dia width="900" height="700" alt="MVSC - Békéscsaba 2008.04.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/MVSC___B_k_scsaba_2008_04_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="MVSC - Békéscsaba 2008.04.17." /></a></dia></p>

A női röplabda NB I-es Ligabajnokságban az 5-8. helyért zajló rájátszás első mérkőzésén a Békéscsaba érkezett csütörtökön a Csokonai úti csarnokba.Szajkó centerpontjával indult a mérkőzés, azonban az igen lelkes vendégcsapat – több hosszúra sikeredett hazai nyitásnak is köszönhetően – 5-8-ra vezetett az első technikai időnél. Nyitásfogadási hibák után 7-15-nél érezte úgy Toma Sándor, hogy időt kell kérnie. A 10-17-es állás nem sok jót sejttett hazai szempontból és a Csaba jól mezőnyözve, pontos támadójátékkal húsz perc után vezetést szerzett.

Nem csak a szettet

Szoros csatát hozott a második szett eleje, melyben ébredni látszott a házigazda, de mindent elmond, hogy ezzel is csak „mentek” a békésiek után, 7-8. Az akaratra egyik oldalon sem lehetett panasz, viszont a viharsarkiak sokkal kevesebb önhibát vétettek és eredményesebben is támadtak, 13-16. A lélektanilag fontos huszas határt is Bucsiék érték el hamarabb (15-20) és előnyüket megtartva újabb részsikert arattak.
Hazai vezetéssel indult a harmadik játék, de mindez Tiszavirág-életűnek bizonyult, hiszen egy jó vendégejtést követően már 7-11-et mutatott az eredményjelző. Csak nem akart beindulni a vasutas gépezet, illetve a Békéscsaba továbbra sem ismert elveszett labdát, küzdöttek, ami az eredményen is meglátszott, mert hat pontra léptek meg, 9-15. A folytatásban mindkét részről több nyitásrontást láthatott a közönség és azt, hogy Fésüs vezérletével tartotta előnyét a látogató, 13-19. A végjátékot Nagy Attila első, majd második időkérése vezette fel (20-21) és, hogy tényleg jó tanácsokat adhatott az bizonyítja, hogy csapata – az igen csak izgalmasra sikerült hajrában – nemcsak a szettet, hanem a meccset is megnyerte.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Békéscsaba javára. A második meccset szombaton 18 órától rendezik meg Békéscsabán.

Jegyzőkönyv
Albrecht-MVSC-MISI – Békéscsaba 0:3 (-17, -20, -26)
Miskolc, 50 néző. V.: Katona, Csizmarik.
Miskolc: Szabó A., Nagy K., Diaz, Szajkó, Kovács E., Szűcs. Csere: Zsoldos (liberó), Kriegel, Tóth L. Edző: Toma Sándor.
Békéscsaba: TÓTH B., Molcsányi R., Molcsányi P., Hornok, BOZÓNÉ, FÉSÜS. Csere: Bucsi (liberó), Pallag, Gyenge. Edző: Nagy Attila.
Toma Sándor: – A harmadik szett közepétől kezdtünk el játszani és lettünk egységesek. Nehéz lesz így a folytatás.
Nagy Attila: – Nagyon örülök, hogy idegenben is nyerni tudtunk. Még nincs vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!