boon-sportoldal

2008.05.01. 19:48

„Lemosós” volt a harmadik játszma

<p>A női röplabda NB I-es Ligabajnokságban, a 7. helyért zajló rájátszásban csütörtökön délután első mérkőzését vívta a házigazda MVSC és az Angyalföld. A két győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Vasút.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Albrecht-MVSC-MISI – Angyalföld 2008.05.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Albrecht_MVSC_MISI___Angyalf_ld_2008_05_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Albrecht-MVSC-MISI – Angyalföld 2008.05.01." /></a></dia></p>

A létszámában megcsappant miskolci együttes káprázatosan kezdte a mérkőzést, a fehérmezes vendégek az első percekben alig találkoztak a labdával. Az első technikai szünetnél 8-1-et mutatott az eredményjelző. Ezt a szünetet felhasználva a vendégek edzője fejben megdolgozta csapatát, amely a folytatásban életképes blokk összeállítását is képes volt kivitelezni. 13-9-nél hazai időkérés következett, s ebbők, ha nem is rögtön, de csak jobban jöttek ki Szűcsék (21-15). Amikor az Albrecht négy pontra volt a szettsikertől, Ratimorszky Károly „pihenője” következett, ám ekkor már nem tudott belenyúlni a tréner a meccs alakulásába.

Meglóduló Vasút

A második felvonás elején a jól játszó Szombathelyi vezérletével az ADRC kezdett jobban, az első technikai időig ők vezettek (5-8). A pályára visszatérő röpisek mosolya közepette a kosárban ülő játékvezető a vendégeknek ítélt egy pontot, egy olyan labdamenet végén, amikor zsinórban négyszer ért hozzá budapesti játékos a labdához. A szolid reklamálás után korrigálás következett bírói részről, a folytatásban pedig Vasút pontok. Két perc alatt 9-8-ra fordítottak a hazaiak. Csakhogy a fővárosiak nem adták fel, s mivel a miskolci oldalon érthetetlen módon ekkor mintha azt hitték volna, hogy a labda saját beveri a térfélre – ugyanis nem volt aki ütésre vállalkozzon. Emiatt az Angyalföld vezetgetett egy-két ponttal, de előbb 19-17-nél, majd 22-17-nél is az ő időkérésük miatt állt a játék. Ennek ellenére ezt a szettet végül behúzta a MISI.
A harmadik játékrészben a jó nyitás és a jó sánc eredeményeként meglódult a Vasút (4-0), majd 11-2-nél újabb vendég megbeszélés következett. A hazaiak ekkor már felszabadultan röplabdáztak, nem volt ami, és aki megállítsa őket. (21-6). Az utolsó Ratimorszky-féle szünet 23-8-nál következett be, ami után Szabó B. két jó szervával befejezettnek nyilvánította a meccset.

Jegyzőkönyv
Albrecht-MVSC-MISI – Angyalföld 3:0 (16, 21, 8)
Miskolc, 50 néző. V.: Éva, Elsik.
MVSC: Szabó A., Zsoldos, SZAJKÓ, Kovács E., SZŰCS, Kriegel. Csere: Parti-Józsa (liberó), Tóth, Szabó B. Vezetőedző: Toma Sándor.
Angyalföld: Juhász, Kiss B., Dobi, Jáka, SZOMBATHELYI, Nagy F. Csere: Antoni (liberó), Varga R., Papp, Zalotai. Vezetőedző: Ratimorszky Károly
Toma Sándor: – Örülök, hogy ilyen szépen és könnyen vettük az első akadályt, és hogy minden játékos, már aki maradt, játszani tudott.
Ratimorszky Károly: – Az MVSC jól játszott, mi nem tudtunk mit kezdeni a precísz szerváikkal, s a pontos blokkjaikkal, folyamatosan fogyott el az önbizalmunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!