boon-sportoldal

2008.05.04. 21:38

Rovnói vereség, Dubinin a veszteség

<p>A salakmotoros lengyel II. liga 5. fordulójában Rovnóban szerepelt a Speedway Miskolc együttese.</p>

Nem kezdődött jól a miskolciak számára az ukrajnai kirándulás: az első futamban a Speedway Miskolc motorosát, Szilágyit kizárták, mert lekéste a rajtot. A háromfős mezőnyben Gavenda csak szendvics tudott lenni (4-2). Ettől is nagyobb veszteség érte a vendégeket a második menetben, amikor orosz vendégmotorosuk, Dubinin egy nagyot bukott és nem tudott felállni, mentővel kellett kórházba szállítani. Másik csapattársa nem folytathatta helyette, de Rempala maga mögött hagyta a hazaiak két versenyzőjét. A harmadik célzászlónál egy második (Szatmári) és egy harmadik (Tihanyi) helyet könyvelhettek el a miskolciak, igaz Filinov nem ért célba. Ugyanígy járt a következő párharcban Bajerski, akinek a mocija lelassult, majd megállt, csapattársa, Gavenda pedig csak az ukránok mögött kullogott be (15-9). Az 5. futamban Filinov szinte ugyanott és ugyanúgy bukott, mint Dubinin, őt is mentő szállította kórházba, és emiatt is sokáig állt a verseny. A megismételt rajt után Rempalát kizárták, szalagérintés miatt, a kétemberes csatában Gavenda maradt alul.

Először négyen

A hatodik futamban először (!) ért célba mind a négy versenyző: Rempala nyert, Szatmári a negyedik lett. Eggyel később páros számú helyezések jutottak a miskolciaknak – sorrendben Bajerskinek és Szilágyinak (25-16), majd a következő csatában Rempala és Gavenda révén kettős vendégsikert láthattak a nézők, a folytatásban pedig egy Szatmári futamgyőzelmet és egy Tihanyi negyedik helyet (29-24). A 10-ben sapka mizéria történt: Kus először kékben jött ki, majd gyorsan kicserélte pirosra: a párharc lement, az ukránok az első és második helyét viszont anulálták, miután a sapkacserét szóvá tették a miskolciak a vezetőbírónál, vagyis ez a kör 5-1 helyett 0-5 lett, összességében pedig egálra alakult a csapatbajnoki (29-29). Szatmári és Tihanyi produkciója után is maradt az iksz (32-32), majd újabb páros SM helyezések következtek, amelyben Rempala szerzett pontot. A pontot nem szerző GavendánakDubinin kiesése miatt – a következő menetben is rajthoz kellett volna állnia, de nem sikerült addigra megtankolni a motorját, így a 13.-ban csak Bajerski porzott, aki a második lett (40-36). Az utolsó előtti futamban a két ukrán hátát nézték a vendégek (Bajerski és Tihanyi), és ezzel eldőlt a meccs, Rempala újabb siikere és Szatmári negyedik helye már nem változtatott a különbségen (48-40).

Rovno - Speedway Miskolc 48-40
Rovno, 8000 néző.
Rovno: Franków 11, Kolodij 5, Filinov 0, Nigmatzyanov 10, Iwanow 10, Kolodij Jr. 1, Kus 11,
Speedway Miskolc: Rempała 14, Dubinin 0, Szatmári 7, Tihanyi 2, Bajerski 5, Szilágyi 0, Gavenda 7, csapat 5 (futameredmény megsemmisítés miatt).

Dubinin állapotáról
Az elsődleges orvosi vélemények szerint Dubininnek két gerinccsigolyája is eltört, nyomás alatt van a gerincvelő, de úgy tűnik, hogy az nem sérült meg. Az orosz motorosnak 1-2 hetet biztosan bent kell maradnia a rovnói kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!