boon-sportoldal

2008.05.01. 07:58

Speedway Miskolc - Orzel Lódz 45-44

<p>A salakmotos lengyel II. liga 3. fordulójában az Orzel Lódz együttesét győzte le csütörtökön "hajnalban" a Speedway Miskolc, egy ponttal, 45-44-re. <DIA alt="Speedway Miskolc - Orzel Lódz 2008" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Speedway_Miskolc___Orzel_L_dz_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Speedway Miskolc - Orzel Lódz 2008" src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Győzött a Speedway Miskolc 2008.05.01." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gy__337_z_tt_a_Speedway_Miskolc_2008_05_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Győzött a Speedway Miskolc 2008.05.01." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Vége a csapatbajnokinak, a miskolciak minimális különbséggel, de legyőzték a lódzi együttest, 45-44-re.

15. futam: A futam előtt Saifutdinovot Brucheiserre cserélték le a lengyelek. Nem jött be, mert Scultz ugyan megnyerte a futamot, de Bajerski és Szatmári nem engedte csodát tenni a cserét, (45-44).

14. futam: Rempala Schultz ellen az első-, Tihanyi Liberskivel a harmadik helyért vívott nagy csatát, mindkettőből a hazaiak kerültek ki győztesen, átvette a vezetést a miskolci együttes (42-41).

Az utolsóelőtti futamban Rempala és Tihanyi a Schultz, Liberski páros ellen megy. A végén pedig Bajerski Szatmárival a Mikolajczak, Saifutdinov duó ellen meccsel.

Pályán a munkagépek: felújítás zajlik.

13. futam: Dubinin az elején lemaradt, Szatmárit kipréselte Saifutdinov és Dielger, majd a miskolci fiú felmotorozott Saifutdinov mögé. A célegyenesben, a szoros befutó során a két fiú teste is találkozott, amelynek végén Saifutdinov a palánkon állt meg, Szatmári pedig nagy közdőképéségének köszönhetően, nagyon kövér gázzal, megnyerte a futamot, (38-39).  

12. futam: Bajerski most is remekelt, sajnos Tihanyi motorja nem bírta a tempót, a második Liberski lett, a harmadik pedig Schultz, az újabb futamdöntetlenben, (35-36). 

11. futam, 2. indítás: Két miskolci között Mikolajczak próbált szerencsét, és bár az első egyenes végén Rempala mögött még Tabakának is volt esélye a második helyre, ez végül csak úgy jött neki össze, hogy az élen álló Rempala motorja megadta magát (célba sem ért), így lett az első Mikolajczak, (32-33).

11. futam: Tabaka és Rempala, a Mikolajczak és Gatiatow páros ellen állt a rajtvonalra. Rempala remekül húzta a gázt az élre, Gatiatow elszállt a motorjával az első kanyarban, a vezetőbíró kizárta őt.

Pályakarbantartás folyik.

10. futam: A két hazai, Bajerski és Tihanyi közül előbbi remekül ment, utóbbinak nem sikerült a rajt után beférkőznie Dielger és Liberski közé. Erre egy körrel később volt esélye, de sajnos nem jött össze neki, így újabb ,,futam iksz" után maradt a nagy iksz, (30-30).

9. futam: Mikolajczak most is szépen rajtolt, de Dubininnek és Rempalának sikerült maga mögött tartania Bruchesiert, így maradt a döntetlen (27-27).

8. futam: Saifutdinov, Szatmári, Schultz, Tabaka volt a sorrend a rajtrácson, és ez is lett a végeredmény, egyenlített a lengyel csapat (24-24).

Pályafelújítás miatt ,,pihen" a verseny.

7. futam: Rempala nagyon jól rajtolt, majd lezárt Dubininnek, aki így az élre került. A két hazai versenyzőt sok-sok méterrel lemaradva próbálta üldözni a lódzi páros, Liberski és Dielger, sikertelenül. Ezzel átvette a vezetést a Speedway Miskolc, (22-20).

6. futam: Szatmári a rajt után még egy kicsit lábban is dolgozott Gatiatow ellen, így lett meg neki a harmadik hely, Tabaka pedig óriási bravúrral, fél körrel a cél előtt, megelőzte Mikolajczakot, (17-19).

5. futam: Tihanyi és Bajerski közül előbbi az élre lőtt a rajt után, utóbbi viszont nagy küzdelemben sem tudta becserkészni a harmadik helyett, újabb ,,futam iksz", ezúttal Schultz és Saifutdinov ellen, (13-17).

4. futam, 2. indítás: Rosszul rajtoltak a miskolciak Dielger rajt-cél győzelmet aratott, Tabaka és Szatmári előtt (10-14).

A vezetőbíró nem zárt ki senkit, így Simota helyére senki nem jöhet be, hárman várják a futamismétlést.

Újabb hír Simotáról, sajnos nagyon rossz: a lódzi salakos - a korábbi hírrel ellentétben - mégsem volt eszméleténél, amikor a mentő elszáguldott vele, úgy tudni, hogy súlyos fejsérülést szenvedett. 

Kiderült, hogy a miskolci sportolónak, Szatmárinak a válla ment ki, Tabakát a depóban az orvosok vizsgálják, Simota pedig eszméleténél volt, amikor a mentősök a hordágyra fektették.

A hatalmas bukás után előbb Szatmári majd Tabaka is lábon ment a depóba, Simotát azonban mentőbe kellett tenni, kóházba szálítják. A másik mentőautó érkezéséig várni kell a futam újraindítására.

4. futam: Tabaka és Simota a rajt utáni első kanyarban összeakadt, óriásit estek mindketten, Szatmári is beléjük akadt. Hármas bukás miatt áll a verseny, csak Dielger maradt a motor nyergében.

3. futam: Tihanyi és Bajerski gyönyörűen ment, Mikolajczak és Gatiatow csak mögöttük tudott a célba érni - a felsorolás egyben a helyezési sorrend is lett a futamban, (7-11).

2. futam: A két miskolci, Rempala és Dubinin közül utóbbi előtt összezártak a lengyelek, de így is csak üldözők lehettek. Azonban másfél körrel a cél előtt az élen száguldó Rempala motorja megállt, így újra kettős vendég siker született: Saifutdinov nyert, Schultz lett a második, (2-10). 

1. futam, 2. indítás: Diegler és Liberski présében rajtolt Tabaka, akinek a rajtegyenes után lelassult a motorja, így a futam végére közel egy fél kört vertek rá a lódziak. Dielger volt a nap első győztese, (1-5). 

1. futam: A második körben Gavenda kicsúszott, a vezetőbíró kizárta őt és megismételteti a futamot. A miskolciak Tabaka pontszerzésében bízhatnak.

A lódzi csapat névsora: Schultz, Saifutdinov, Mikolajczak, Gatiatow, Simota, Liberski, Brucheiser, Dielger. 

A miskolci együttesnél az előzetesen megadott nyolcas versenyez: Rempala, Dubinin, Bajerski, Tihanyi, Szatmári, Lőrincz, Gavenda, Tabaka.   

Hamarosan kezdődik a verseny, jelenleg a versenyzők bemutatása zajlik.  

 

--------------------

Május 1-én, csütörtökön a Speedway Miskolc a lengyel Orzel Lodz csapatát látja vendégül Miskolcon, a Népkertben. Szokatlan időpontban rendezik meg a lengyel II. ligás találkozót, ami reggel 8 órakor kezdődik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a környék lakói 7 órakor valószínűleg a salakmotorok dübörgésére ébrednek.
– Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, akinek a korai kezdéssel megzavarjuk a nyugalmát – mondta elöljáróban Gáborjányi Attila, a Speedway Miskolc technikai vezetője. – Soha nem mondtam még ilyet salakmotorról, de most nem örülünk, hogy versenyt kell rendeznünk, és nagyon messze vagyunk attól, hogy ünnepként éljük meg ezt a május elsejei napot. Sokan, sok mindent elmondtunk már ennek a párharcnak az előzményeiről, de a lényeg az, hogy azért lesz ilyen furcsa időpontban a salakmotor csapatbajnoki, mert délután a rali miatt foglalt a népkerti pálya, a versenynap megváltoztatásához viszont ellenfelünk nem járult hozzá. Még csak annyit az előjátékról: remélem az élet visszaadja a lodziaknak azt, amivel ők ,,megörvendeztetnek" minket.

Csapatlista

A Speedweay Miskolc csapatából ezen a bajnokin hiányozni fog Magosi Norbert és a cseh Adrian Rymel, ugyanis mindkettőjüknek Angliában van fellépésük. A miskolci nyolcak május 1-én a következők lesznek: a lengyel duó,Tomasz Bajerszki és Tomasz Rempala, az orosz Vladimir Dubinin, a cseh Martin Gavenda, a magyarok közül pedig Szatmári László, Tihanyi Sándor, Tabaka József és Szilágyi Tamás.
A Speedway Miskolc együttese ezen a héten még egyet motorozik, a lengyel II. liga 4. fordulójában vasárnap délután a Rovnó együttesének vendégei lesznek.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!