boon-sportoldal

2008.10.14. 09:07

DVTK: ki áll a kapuba szerdán?

<p>A négyből két kapust "vittek el" labdarúgó válogatottak a Diósgyőri VTK-tól.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.ultra/DFC-Videoton_97-98.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatából Köteles László a felnőtt magyar válogatottal készül a szerdán 19.30-kor megrendezésre kerülő Málta elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőre (hétfőtől már a szigetországban), míg Somodi Bence az U20-as magyar válogatott keret tagjaként ugyancsak szerdán, a 16.30-tól Pozsonyban sorra kerülő Alpok-Adria kupamérkőzésen, Szlovákia ellen juthat szóhoz.

Azon a napon, amikor a DVTK-nak Bőcsön, az NB II Keleti csoport listavezetőjének otthonában Ligakupa meccsen kell pályára lépnie 15 órától. Mivel a DVTK kapusai közül Kövesfalvi István hosszabb sérülése után csak nemrég kezdte el az edzéseket, arról kérdeztük Veréb Györgyöt, a DVTK kapusedzőjét, hogy nem tart-e attól, hogy 10 év után ismét sor kerülhet arra, hogy szükségből beálljon a DVTK kapujába, tétmeccsen.

Nem fenyeget

– Akkor, amikor 1998-ban a Videoton elleni NB I-es bajnokin a kapuba álltam 49 éves voltam, most 59, az előbbi sem ideális kor, hát még az utóbbi, s bár jó erőben érzem magam, az a veszély nem fenyeget, hogy újra védenem kéne tétmeccsen – mondta Veréb György, a diósgyőri kapuslegenda. – Szerencsére Kötelesen és Somodin kívül is van még kapus a keretben, Drasko Vojinovic a tartalékcsapat meccsein már igazolta, hogy jó képességű játékos, és Kövesfalvi István is edzésbe állt már, így ő is előttem van a sorban... Érdekes és egyben örömteli helyzet ez a mostani, én nem is emlékszem arra, hogy lett volna olyan a DVTK-nál, hogy egyszerre két kapust kellett volna nélkülöznünk azért, mert a válogatottaknak szükségük van rájuk.

Tíz éve

1998. június 6-án, a labdarúgó NB I 34. fordulójában, a záró játéknapon, Videoton Waltham elleni meccsen az addig 286 NB I-es találkozón szerepelt Veréb György kapusedzőt állította a kezdőcsapatba az akkori szakvezető, Tornyi Barnabás, mert különböző okok miatt egyik felnőtt kapusa sem tudott védeni. Az aranycsapat tagja 49 évesen 69 perc ,,bizonyítási lehetőséget" és egy gólt kapott, miközben volt néhány jó védése. Amikor Veréb Györgyöt lecserélték már 4-1-re vezetett a Diósgyőr, és ez is maradt a végeredmény (azzal együtt, hogy Veréb György cseréjét a fiatal Dávid Gábort kiállították a 85. percben, miután a játékvezető szerint 11-est érő szabálytalanságot követett el, majd a kapuskesztyűt húzó mezőnyjátékos, Kiser László kivédte a büntetőt).

  • NÉZZE MEG ÖN IS A VIDEÓT VERÉB GYÖRGY UTOLSÓ MECCSÉRŐL, 1998-BÓL: 
  • Kapcsolódó cikkek: 

    Köteles László is Máltán
    Mintegy három és negyedórás nyugodt, kényelmes repülőút után, hétfő délután megérkezett Máltára a szerdán (Ta Qali, 19.30 óra) a hazai együttes ellen vb-selejtezőt játszó magyar válogatott.

    Hevesen kezdett el futballozni Somodi
    A Diósgyőr kapusa, Somodi Bence meghívót kapott az U20-as magyar labdarúgó válogatott keretébe.

    Drasko Vojinovic: Egy "vicces" kapus Szerbiából
    Összesen négy kapusa van a DVTK felnőtt keretének, közülük ketten a nyáron érkezetek a piros-fehérekhez. Egyikük Drasko Vojinovic.

    Somodi Bence a válogatottban
    Az U20-as magyar labdarúgó-válogatott október 15-én, szerdán Pozsonyban játszik Alpok-Adria kupamérkőzést Szlovákia korosztályos csapatával.

    Ligakupa 2008-2009-es szezonjának sorsolása és eredményei
    A másodszor sorra kerülő Ligakupában nem két külön őszi és tavaszi, hanem egy közös őszi-tavaszi kiírás készül.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!