boon-sportoldal

2008.10.22. 19:49

Összesítésben: közte 10

<p>A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján&#160;Újpesten kapott ki hét góllal a Bőcs, így az NB I-es gárda kettős győzelemmel, 10-0-s gólkóülönbséggel jutott a 8 közé.</p>

Szentes Lázár (Újpest FC): –  Jól kezdtük a mérkőzést és már az első 5 percben is látszódott a fölényünk. Az első gól elindított egy folyamatot, ami kitartott a meccs végéig. Tulajdonképpen a C csapatunk játszott, ha tehettem volna még több helyen változtatok, a DVTK elleni bajnokihoz képest.

Tóth László (Bőcs KSC): – Tudtuk, hogy a magyar mezőny legerősebb csapatával játszottunk. Az Újpest a háromgólos előny birtokában motiváltabb volt, mint a mi játékosaink. Pozitívumként értékelem, hogy olyan játékosokat hoztam el az újpesti stadionba, akik sosem voltak még itt, és valószínűleg a jövőben már csak jeggyel jöhetnek be ide. Az eredmény reális.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

90. perc: Vége mérkőzésnek, az Újpest kettős győzelemmel, 10-0-s gólkülönbséggel jutott a 8 közé a Magyar Kupában.

89. perc: A lila-fehérek is mintha már a meccs végét várnák.

87. perc: A hazai csapat elszórakozza a lehetőségeit.  

83. perc: Változatlanul az Újpest a kezdeményező.

80. perc: Lázár futott el a baloldalon, majd középre adott Kethevoamának, aki tovább passzolta a játékszert Remililhez, a középpályás 5 méterről az üres kapuba lőtt, 7-0.

77. perc: A meccs utolsó cseréje: Menougong helyett Halder a pályán.

75. perc: Irhás unta meg a totojázást, 17 méterről, középről lőtt, kevéssel a jobb kapufa mellé.

73. perc: Kiss Z. lőtt 17 méterről kapura, de Hamar megfogta a labdát.  

70. perc: Simon A. ívelt kapura 6 méterről, Hamar azonban a kapu fölé tornázta a labdát.

68. perc: Hazai csere, Üveges helyett Electo állt be. 

65. perc: A 16-oson belül Simon A. önzetlenül passzolt Kethevoamához, aki 11 méterről, félmagasan a kapu bal oldalába lőtt, 6-0. 

61. perc: Ismét egy óriási Simon A. ziccer maradt ki. Ismét egyedül vezethette kapura a labdát a csatár, de 11 méterről a kifutó Hamar kapust találta el.

60. perc: Bőcsi csere: Bardi helyett Zsarnai állt be.

58. perc: Remili ezúttal a jobboldalon tűnt fel, és 15 méterről hatalmas bombát küldött a rövid felső sarokba, 5-0.

56. perc: Remili 18 méterről leadott szabadrúgása szállt alig valamivel a bőcsi kapu fölé.

52. perc: Kethevoama indította félpályáról Simon A.-t, aki egyedül vezethette a bőcsi kapura a labdát, de akkora lendülettel futott, hogy az alapvonalig meg sem állt, az akció végén pedig az oldalhálóba lőtt...

50. perc: Simon A. lőhetett 11 méterről a bőcsi kapura, de az ordító gólhelyzetet elkönnyelműsködte, Hamar hárítani tudott.

49. perc: Az újpestiek adogatnak a saját térfelükön.

46. perc: Megkezdődött a második félidő.

A szünetben mindkét együttes cserélt: az Újpestben Dudic helyett Korcsmár, Mijadinoski helyett Lázár állt be, míg a vendégeknél Török helyett Siróczki a pályán.

45. perc: Vége az első félidőnek.

42. perc: Kethevoama ballal, 15 méterről emelt a bőcsi kapu jobb felső sarkába, 4-0.

41. perc: Az első bőcsi helyzet: Török 14 méterről próbálta bevenni Kurucz kapuját, a középre tartó lövést azonban magabiztosan fogta a hazai kapus.

38. perc: Pollák adott a bal oldalról Üvegeshez, aki 17 méterről fordulásból hatalmas bombát ragasztott Hamar kapujába, 3-0.

36. perc: Újabb hazai gól: Kethevoama passzolt Simon A.-hoz, az újpesti játékos 13 méterről lendületből nagy erővel lőtt a a rövid sarokba, 2-0.

32. perc: Hazai mezőnyfölény, helyzetek nélkül.

28. perc: Újabb újpesti helyzet: Mijadinoski 15 méterről ballal bombázott kapura, Hamar azonban ismét bravúrral mentette a hosszú sarokra tartó labdát.  

25. perc: Kethevoama kényszerítőzött a baloldalon Remilivel, majd a visszakapott labdát kapura szúrta 8 méterről, de Hamar magabiztosan védett.

23. perc: Vezet az Újpest! Kethevoama szökött meg a baloldalon, a kapujából kifutó Hamar 14 méterre próbálta megállítani a csatárt, azonban a hazai játékos lendületből tovább futott, és 12 méterről laposan, a hosszú alsó sarokba lőtt, 1-0. 

22. perc: Ezúttal a baloldalról tálalt Kethevoama Simon A. elé, a csatártól azonban ügyesebb volt a bőcsi kapus, aki kapujából kifutva leszedte a labdát a hazai játékos elől.

18. perc: Kethevoama adott be Simon A.-hoz. az újpesti csatár azonban elkörülményeskedte a helyzetet a kaputól 10 méterre, lövése épp csak elcsorgott Hamarig.

15. perc: Az első negyedórában háromszor tudott átmenni a felezővonalon a BKSC, a védekezés köti le az NB II-es együttes minden energiáját. 

11. perc: Simon A. szerezhette volna meg a vezetést, de 4 méterről a kivetődő kapusba lőtt.

10. perc: Üveges indította a befelé mozgó Simon A.-t, akinek a lövése elgurult a bőcsi kapu előtt, mindenki lekésett róla.

8. perc: Simon A. és Martis csatázott a jobboldalon. A párharcot a bőcsi játékos nyerte, és felszabadított.

6. perc: Remili próbálkozott egy távoli lövéssel a baloldalról, 18 méterről, a labda azonban másfél méterrel a léc fölött hagyta el a pályát.

4. perc: Simon A. került ígéretes helyzetbe: Remili jobboldali beadása után az ötös sarkáról lőtt, Hamar azonban bravúrral hárított.

1. perc: Jucemar került lövőhelyzetbe, 20 méteres kísérlete után a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. 

18.00: Megkezdődött a mérkőzés, a lila-fehérek indították útjára a labdát.

Nincsenek túl sokan a meccsen 5 perccel a kezdés előtt: kb. 200 fő lézeng a lelátón. A vasárnapi, a DVTK elleni bajnokin pályára lépett újpesti kezdőcsapatból nyolcan (!) hiányoznak: Balajcza, Lipták, Korcsmár, Bozic, Bori, Sándor Gy., Kabát és Rajczi. Közülük Bozic, és Korcsmár a kispadon kapott helyet. 


Pápa - Kazincbarcika Magyar Kupa mérkőzés ÉLŐBEN


Az első mérkőzésen a vendég újpestiek 3-0-ra nyertek a Bőcs ellen. Az NB I-es csapat vendégeként tehát háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia az NB II-es Bőcs KSC-nek a mai meccsen, ahhoz, hogy a 8 közé kerüljön.


Jegyzőkönyv

Újpest FC – Bőcs KSC 7-0 (4-0)

Budapest, 300 néző. Vezette Farkas Á. (Kelemen, Varga G.).

Újpest FC: Kurucz – Dudic, Kiss Z., Cutuk, Mijadinoski – Remili, Jucemar, Üveges, Pollák – Kethevoama, Simon A. Vezetőedző: Szentes Lázár.

Bőcs KSC: Hamar – Kóka, Martis, Molnár Zs., Török – Jeney – Menougong, Lipták, Irhás – Vass, Bardi. Vezetőedző: Tóth László.

Csere: Dudic helyett Korcsmár a 46., Mijadinoski helyett Lázár a 46., Török helyett Siróczki a 46., Bardi helyett Zsarnai a 60., Üveges helyett Electo a 68., Menougong helyett Halder a 77. percben. 

Gólszerző: Kethevoama (1-0) a 23., Simon A. (2-0) a 36., Üveges (3-0) a 38., Kethevoama (4-0) a 42., Remili (5-0) az 58., Kethevoama (6-0) a 65., Remili (7-0) a 80. percben.


  • Az élmény mellett szépíteni
  • Bőcsi pontszerzés Vecsésen
  • Szentes Lázár, az "újpesti-kém"
  • Sisa: Nagyon szervezett csapatot győztünk le Ligakupa: Bőcs - DVTK 0-1 2008.10.15.   
  • Ligakupa: Bőcs - DVTK 0-1 (0-0) Ligakupa: Bőcs - DVTK 0-1 2008.10.15.   
  • A lehető legerősebb lesz a Bőcs
  • Szünet után rákapcsolt a Bőcs Bőcs-Makó 2008.10.12.
  • Magyar Kupa: Bőcs vs. Újpest élőben! Magyar Kupa: Bőcs - Újpest 2008.10.08.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!