boon-sportoldal

2008.11.23. 19:15

Tartalékos Vasút = vendég siker

<p>A női röplabda NB I-es Liga Kiemelt csoportjának 10. fordulójában vasárnap délután a miskolciak a gödöllői csapatot fogadták.</p>

A hazai együttesből négy alapjátékos nem öltözött át a meccsre, Kriegel lábáról nemrég vették le a gipszet, Szűcs Zs. ujjsérülése miatt nem tudott játszani, Szajkó mandulagyulladással bajlódik, Parti-Józsának pedig egyetemi hallgatóként mulaszthatatlan terepgyakorlaton kellett részt vennie. Így aztán sok-sok fiatal melegített a kezdés előtt a hazai oldalon, akik nem tűntek megilletődöttnek a meccs elején. Igaz, a hazai sánc nem működött valami jól az első percekben, de a gödöllőiek légiósának, Aquilerának sem ment jól, hiába próbáltak meg szinte mindent rájátszani a társai. Az látszott, hogy ütőerőben is jobb a vendég együttes, de Kovács E.-ék jól tartották magukat. A meccs 28. pontja egy gyönyörű labdamenet végén lett a Vasúté, de talán ez volt az a pont, ahol összekapta magát a Gödöllő, és bedarálta a miskolciakat.

Hálózás

A második játékrész elején az első három szerva a hálóban kötött ki, majd a belelendülő Aquilera bombapontja után ismét két rontott nyitást láthattunk... 2-7-nél sikerült az MVSC-nek az első szép pontot szereznie, majd Szabó B. mutatta meg, hogy nyitni lehet jól is, labdája úgy landolt a Gödöllő térfelén, hogy ahhoz nem ért hozzá senki (5-7). A folytatásban azonban hat pontot szerzett a látogató, amit a vendégek légiósának rossz szervája szakított meg... A második technikai szünetnél már 10 pont fórjuk volt Csengeriéknek, aztán 9-21-nél Toma edző kért időt, de nagyot nem tudott változtatni a játék képén.

Széles nyitások

Széles nyitásokkal kezdődött az újabb játékrész, de ezek mind jók voltak, zsinórban öt, igaz a társai is ,,besegíttek" a vendég játékosnak, aki a hatodikat a hálóba kente. A szett első technikai szünete 1-8-nál érte a csapatokat, és ekkor már látszott, hogy ezen a meccsen aligha következik be fordulat. Kovács E. még csinált egy-két ,,tartsuk a lelket a többiekben" pontot, de amikor Bajáriné is kezdett belemelegedni, már csak az volt a kérdés, hogy mennyi pontot tud összekaparni az utolsó játékrészben a tartalékos MVSC.

Jegyzőkönyv
Albrecht-MVSC-MISI - TEVA-Gödöllői RC 0:3 (-16, -10, -11)
Miskolc, 100 néző. V.: Ujházi, Éva.
Albrecht-MVSC-MISI: Leidgeb, Csarkó, Szabó B., Tóth L., Oláh Cs., KOVÁCS E. Csere: Veress (liberó), Tar, Nagy Zs. Edző: Toma Sándor.
TEVA-Gödöllői RC: AQUILERA, Bajáriné, CSENGERI, Vargáné, SZÉLES, Hajdú. Csere: Kötél (liberó). Edző: Hollósy László, Szalai Attila.
Toma Sándor: – Sok betegünk van, így nagyon örültem, hogy az első szettben 10 pontig tartani tudtuk a lépést ellenfelünkkkel, és bíztam benne, hogy ennél is több lesz a csapatban. Örülök, hogy serdülőkorú játékosaink is lehetőséghez jutottak.
Hollósy László: – Nehéz értékelni egy olyan meccset, ahol a két csapat között a sérültek döntik el a találkozó kimenetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!