boon-sportoldal

2011.05.30. 14:43

Bajnok lett a DVTK: Megérte várni – köszi Vác!

<p>A Spartacus előnyben volt, de kikapott a Dunakanyarban, így veresége ellenére is bajnok lett a DVTK.</p>

Tábla, Mezőkövesd. Eleinte semmi sem utal arra, hogy itt két óra múlva olyan futballmeccs kezdődik, amelyen ezrek lesznek. Egy hölgy tekeri keményen kerékpárját, anyuka sétál babakocsijával. Balra kanyar, már látszanak a kordonok. Parkolás, irány az állomás. Készenlétisek igazgatják szerelésüket, némelyikük homlokán izzadságcseppek csörgedeznek. 15.40. Begördül a szerelvény, közel háromszáz diósgyőri drukker ugrál, kászálódik le a kopottas vasúti kocsikból. Körbeveszik őket a rend őrei. Útzár, énekek, az egyik porta kapuja csukódik be, egy másikból viszont kíváncsian kukkangat ki egy nénike. Ötig mindenki elfoglalja a maga helyét, a kövesdi B középben három ,,ötvenes” viszi a prímet (,,Matyóváros, éóé!”).

Nem engedik

Nulla-nulla. Gyakorlatilag ezzel bajnok a Diósgyőr - ma ez is bőven elég (lenne). Egy óra telik el, amikor Vámosi értékesít egy 11-est. A miskolci legények hajtanak a pályán, ám eredmény nélkül. 19.40- kor indul visszafelé a vonat, ebből már nem lesz ünnep. Lefújta a játékvezető. Megkapja a maga jelzőit a megítélt büntető miatt. A két kispad között szükség van a rendezői erősítésre, mert a kordon kezd gyengének bizonyulni. Hír Vácról: 1-0-ra ,,megy” a rivális Spartacus... Szomorú, és bosszús tekintetek, van, aki biztat, hogy nem baj, majd a jövő héten biztossá válik az első hely. A tömeg nagy része már kinn a sporttelepről. Újabb hír: 2-0 a Nyíregyházának. Kacsa. Nem igaz, a Vác egyenlített. Hoppá, mégis bajnok lesz a DVTK? Megint gól, megint váci. Szaladok az öltözőbe, a játékosok harmada még a zuhany alatt, alig hiszik a történteket. Három. A Vácnak. Úristen! Ki gondolt erre? Üzenet az ismerősnek, ,,Főnöknek”. Jöjjön vissza a pályaudvarról, ha tud. Már nem tud, nem engedik. Az autósok közül többen visszafordulnak, van, aki félútról. Az első koccintás, műanyagpohárral. Kinn százötvenen kezdik a fiesztát. 20.06. Benczés Miklóst Ivan Rados locsolja nyakon. A mester vezényel a szurkolóknak. Fantasztikus látvány, ahogy fókuszál rá a (nem nagy, de iszonyúan energikus) tömeg. A rendőrök, rendezők csendes szemlélők, egyre jobban megtelik üres pezsgősüvegekkel a lezárt Széchenyi út. 20.20. Arze, a ,,bolíviai Maradona” mászik ki a buszból, annak tetejére. Mellé Luque. Csak le ne essenek! Elindultak a hősök haza...

Másabb reakcióidő

Régi hármas út. A távolban villámlik. Vatta. A falu vége. Ki az a srác az út szélén, diósgyőri sállal, elvigyük? Persze. ,,Szia, jössz velünk Miskolcra?” – Köszi nem, itt lakom, csak üdvözlöm a hazafelé tartókat...” Megtudjuk. Az ultrák a stadionnál, ott is lesz közös buli. Telefon. Mindjárt megérkeznek az aranylegények. Zúgnak a dalok... Van, akinek a reakcióideje már nem hasonlít a Mezőkövesden mutatottra, de az ünnep ezzel jár. Fociban mindenképpen. A tábor betódul a gyepre, a tök sötétben egy vezérfonál van: az ,,Amíg élek én...”! Szatyor mélyén legalább húsz görögtűz. Zúg a napos oldal negyed 11-kor. Folyt. köv. egy hét múlva.

ÉM - MI


boon | 2011.05.29 18:52

A DVTK ügyvezető igazgatója vasárnap délután boldogan, ugyanakkor higgadtan értékelte csapata bajnoki címét.

boon | 2011.05.29 18:19

2011. május 28-án eljött a nagy nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várva várt, hiszen 1974 után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora. Nézze meg a fotókat és a videókat!

boon | 2011.05.29 14:31

Vasárnap délelőtt telefonon „jelentkezett” szerkesztőségünkben dr. Szepesi György legendás rádióriporter, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori elnöke.

boon | 2011.05.29 13:57

A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK meccset a lelátóról nézte Kovács Bence, a kövesdiek középpályása, aki kisebb sérülése miatt nem állhatott Huszák Géza vezetőedző rendelkezésére.

boon | 2011.05.29 13:53

A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK találkozón a hazaiak kapusa, Szántai Levente nyújtotta a legjobb teljesítményt.

boon | 2011.05.29 10:23

Százötven szurkoló énekétől zengett az először "sötét", majd "megvilágított" napos oldal.

boon | 2011.05.28 21:29

Háromnegyed 7-kor leszegett fejjel indultak be a Diósgyőr játékosai és a szakmai stáb tagjai az öltözőbe, és miután híre ment, hogy a Nyíregyháza 1-0-ra vezet Vácon, elkezdtek átöltözni, zuhanyozni. A szurkolók döntő többsége is lehagyta a sporttelepet, akik vonattal indultak, azoknak pedig sietniük kellett 19:40-es "járathoz".

boon | 2011.05.28 19:26

"Arra készültem, hogy nagyon jó és nehéz meccset fogunk játszani a Mezőkövesd ellen" - kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós a Mezőkövesden elszenvedett 1-0-ás vereség után.

boon | 2011.05.28 19:22

A labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 28. fordulójában szombaton 17 órától Mezőkövesden lépett pályára a listavezető Diósgyőri VTK gárdája. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

boon | 2011.05.28 17:39

Nem sokkal a kezdés előtt érkezett a Mezőkövesdi Sporttelepre Bogyai Ferenc, Miskolc város rendőrkapitánya.

boon | 2011.05.28 16:49

A DVTK volt labdarúgója - aki tagja volt az Egyiptombsan rendezett U20-as labdarúgó világbajnokságon 3. helyezést szerzett magyar válogatottnak - is megtekinti a Mezőkövesd vs. DVTK NB II-es mérkőzést.

boon | 2011.05.28 16:30

Nagy meglepetést okozott, hogy 16 órakor megjelent a Mezőkövesdi Sporttelepen Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, aki történetesen Miskolconzületett, középiskolai tanulmányait a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban végezte el.

boon | 2011.05.28 16:29

Egészen pontosan 404 férőhellyel bővült a Mezőkövesdi Sporttelep, miután a helyi sportegyesületnek mindössze 60 ezer forintért sikerült bérelnie egy egri cégtől a szerkezetet.

boon | 2011.05.28 16:19

Az egy óra múlva kezdődő Mezőkövesd vs. DVTK NB II-es mérkőzésen körülbelül 2000 miskolci drukker fogja buzdítani a miskolci csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!