boon-sportoldal

2011.06.15. 11:39

Keserű édes gondok Diósgyőrben

<p>Miskolc-Diósgyőr - Ugyan a Diósgyőri VTK immár NB I-es labdarúgócsapata jól megérdemelt szabadságát tölti, azonban nem mindenki pihen az Andrássy úton.</p>

"Természetesen minden évben van bejárás a különböző szakhatóságok részéről a Diósgyőri Stadionban." - nyilatkozta érdeklődésünkre Sverla Béla, a DSM Kft munkatársa. "Ekkor felírják, és közlik az esetleges hiányosságokat, melyeket ki kell javítanunk, és pótolnunk kell harminc napon belül. A rendőrség részéről félévente, vagy gyakrabban jönnek ellenőrizni, ám ez leginkább az úgynevezett a kiemelt meccsek előtt igaz, amelyből a következő szezonban gyanítom, hogy több lesz."

Sverla Béla elmondta azt is, hogy időhiányban vannak a munkatársaival, hiszen folyamatos használat alatt volt a centerpálya és az edzőpálya.

"A stadionban edzett az első csapat, ám mivel hál Istennek a fiúk megnyerték a bajnokságot magukkal "húzták" az U18-as és az U16-os csapatot is az NB I-be." - folytatta a DSM Kft. munkatársa. "Ugyanakkor lesz NB III-as csapatunk, de reményeink szerint élvonalbeli lesz az U19-es gárda is, akik ugyancsak magukkal viszik az U17-et. Egyszóval mindez nagy öröm, csak hát hely és időhiányban vagyunk. Hogy csak a legfontosabbat említsem: gyeptéglázni kellene, azaz a kis füvesre legalább fél millió forintot kellene költeni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen 16-18 csapat edzési és meccs lehetőségét kell majd megoldanunk. Egy pálya? Két pálya még mindenképpen kellene! A régi Ifjúsági- és az egykori Honvéd Papp József SE pályáját is jó lenne talpra állítani őszre. Addig mindenképpen, amíg nem épülnek újabb edzőpályák Diósgyőrben."


A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén a DVTK-t érintő határozatok is születtek.


Nézze meg a képsorozatunkat a Diósgyőri VTK utolsó másodosztályú találatáról!


A labdarúgó U19-es osztályozó 1. fordulójának a visszavágóját játszották vasárnap a DVTK Stadionban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!