boon-sportoldal

2012.03.23. 18:08

MKC: A győzelem erőt sugározna

Kézilabda - Az alapszakasz utolsó meccsét ma este játssza a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Kézilabda - Az alapszakasz utolsó meccsét ma este játssza a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata. A piros-fehérel az élvonalbeli bajnokság 22. fordulója keretében 18 órától a Tatai HAC gárdájával mérik össze tudásukat. A vendégek a verhető kategóriába tartoznak, tudják ezt Bécsiék, akik a győzelem reményében veszik fel a küzdelmet. 

Elvárható

– Nincs könnyű helyzetben az együttes, ennek következtében az edzőnek sem fenékig tejfel – kezdte Buday Ferenc, a matyóvárosiak trénere. – Ez az első felvonás utolsó találkozója, így különös jelentőséggel bír. Abból kell kiindulnunk, hogy hazai környezetben a szurkolóink mindenképpen győzelmet, két pontot várnak tőlünk. Nincs is mese, nem okozhatunk csalódást, nem remeghet a kezünk. Ha begyűjtjük a hőn áhított sikert, akkor megerősítjük a 11. helyünket az alapszakaszban. Minden munkánk arra irányult, hogy ennek hozadékával menjünk a rájátszásba, amely számunkra döntő lesz. Annak lehetőségét ugyanis már jóval korábban elveszítettük, hogy bekerüljünk az első nyolc közé, de még nincs veszve semmi. 

Partner volt

A szakember ezután arról beszélt, hogy a klub vezetése mindent megtett a gárda megerősítése érdekében, az elvégzett munkának pedig be kell érnie.– Már harcosan, olykor pedig jól is játszik csapatunk, s a Tata ellen ugyanezt várom – folytatta Buday Ferenc. – A diadal és a már említett pozíció helyrebillentené önbizalmunkat, egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen hangulatban vágunk a rájátszásnak. Nagy menetelés vár ránk, szükségünk lesz a szívünkre és az eszünkre is. Örömteli, hogy sérültünk nincs, ráadásul minden játékosunk bevethető lesz, az újak is pályára léphetnek, a szabályok most nem korlátoznak bennünket. Kellemes öröm: most azon kell törnöm a fejemet, hogy kiket nevezzek be, kik kerüljenek a jegyzőkönyvbe beírható tizenhat játékos közé. ÉM-KT 


A rájátszásról

Az élvonal kilencedik helyén végző csapat négy, a tizediken záró három, a tizenegyediken kikötő kettő, a tizenkettedikre kerülő pedig egy pontot visz magával a rájátszásba. Amely szoros találkozókat ígér és akár a gólkülönbség is dönthet a négy társaság között. Oda-visszavágós alapon hat találkozó vár valamennyi alakulatra, s minden meccsnek nagy jelentősége lesz. A rájátszás első fordulóját április 22-re írták ki, ez vasárnap, a kövesdiek azonban a szokás szerint egy nappal korábban lépnek majd pályára. Buday Ferenc elmondta, hogy a teljes menetrendet később határozzák meg, a végső helyezések függvényében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!