boon-sportoldal

2012.04.30. 19:56

Ellenállhatatlan volt Újvári

Futsal - Érthetően némi izgalommal készült a hazai együttes történetének első bajnoki fináléjára, annak is az első felvonására; Sárréti Géza edzőnek elsősorban az volt a feladata, hogy elérje: csapatára inkább pozitívan hasson a döntő ténye, mintsem bénítsa játékosait, tudják azt a teljesítményt nyújtani a lányok, amely az alapszakasz megnyeréséig vezette őket.

Futsal - Érthetően némi izgalommal készült a hazai együttes történetének első bajnoki fináléjára, annak is az első felvonására; Sárréti Géza edzőnek elsősorban az volt a feladata, hogy elérje: csapatára inkább pozitívan hasson a döntő ténye, mintsem bénítsa játékosait, tudják azt a teljesítményt nyújtani a lányok, amely az alapszakasz megnyeréséig vezette őket. A hosszú hétvége, a ,,sporttalanság", illetve a hölgyek együttesen több száz nézőt csaltak ki a sportcsarnokba, és ez még akkor is nagy dolog volt, hogy ha a miskolci klub nem szedett belépőt a mérkőzésre. Aktívabb volt a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont az első percekben, több helyzet és lövés is jelezte mindezt, a tolnaiak az idő nagyobb részét saját térfelükön töltötték. Csepregiék tudták tartani a nyomást, keresték a rést a vendégeken, ám hol az utolsó csel nem sikerült, hol pedig a Tolna kapusa hárított. 8:42-nél a házigazda szakvezetője kért időt, majd kissé kiegyenlítettebbé vált a meccs. A közönségen nem múlt semmi, igazi futballhangulatban peregtek a másodpercek; új emberek is jöttek a Vénusznál, a támadásokat kellett felpörgetni. A TMFSE ellenakciói rejtettek veszélyt magukban, aztán a 16. perc közepén végre megszületett az áhított vezető gól, Újvári szépen helyezett a bal alsó sarokba (1-0). Egy percre rá Schlotthauer ugrott ki egyedül, de Nagy T. óriási bravúrral védett. 19:17-nél Váradi adott nagy passzt Újvárinak, aki gyönyörű mozdulattal küldte a labdát a tolnaiak kapujába (2-0).

 

Akrobatikus gólöröm

 

Egy agresszívebb Tolna érkezett a második félidőre, amolyan minden mindegy alapon kockázatot kellett vállalniuk. Az ellenfél letámadásos futsaljára lassan ráállt a Vénusz, ez a stílus viszont nagyobb teret adott Bernáthéknak, Nagy T-nek pedig több feladatot. 25:22-nél Csepregit kellett ápolni, a csapatkapitány a kezét fájlalva ült le a padra. Alig ment el pár másodperc, amikor Nagy T. kidobását követően Újvári triplázott, Vincze teste mellett becsorgott a játékszer a hálóba (3-0). A kiváló támadó bő két perc múlva ismét akrobatikus gólörömöt mutathatott be (4-0), nem nagy merészség volt kijelenteni: eldőlt a találkozó. Ennek ellenére nem vett vissza a Vénusz, a látogatók pedig harcoltak a szépítésért - Schlotthauernek sikerült is betalálnia ziccerben (4-1). Az utolsó fél percben hullámzást követelt a B-közép Váradiéknak, akiknek a taps is jogosan járt a hétfői produkcióért. ÉM-MI

 

 

 

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont - Tolna-Mözsi FSE 4-1 (2-0)

Miskolc, városi sportcsarnok, 700 néző. V.: Pápai, Nagy.

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Nagy T. - Csepregi, Váradi, Bernáth, Újvári. Csere: Papp (k), Szőke, Ivanics, Rondzik, Miliczki, Mikó, Garadnai. Edző: Sárréti Géza.

Tolna-Mözsi FSE: Vincze - Ganczer, Hodován, Godvár, Szekér. Csere: Simon, Folk, Fábián, Schlotthauer. Edző: Laki Zoltán.

Gólszerző: Újvári (1-0), Újvári (2-0), Újvári (3-0), Újvári (4-0), Schlotthauer (4-1).

Jók: Újvári (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Vincze, Schlotthauer.

Sárréti Géza: - Háromból az első megvan, de még nincs vége. Ma még örülünk, ám holnaptól készülünk a következő mérkőzésekre. Gratulálok a lányoknak, és köszönöm a csodálatos szurkolótábornak, hogy megtiszteltek bennünket.

Laki Zoltán: - Igazából csak a második félidőben játszottuk azt, amit tudunk, az elsőben kicsit megilletődöttek voltunk. Meglátjuk mi lesz a hazai találkozón, igyekszünk nagyon felkészülni.

Az egyik fél három győzelméig zajló párharc állása: 1-0, a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!