Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.20. 16:38

Ha nem mozgunk, elfogynak a csontjaink

<p>„Ha nem mozgunk, nem tornászunk, elfogynak a csontjaink...” – mutatnak rá a legrosszabb lehetőségre a szakemberek. Farkas Bertalan a vendég.</p>

"Ha nem mozgunk, nem tornászunk, elfogynak a csontjaink...” – mutatnak rá a legrosszabb lehetőségre a szakemberek. Az Osteoporosis Világnap alkalmából a Reumás Betegek Gyógyulásáért Alapítvány betegfórumot szervez a miskolci Pannónia Hotel konferenciatermében, ahová díszvendégnek várják az első magyar űrhajóst, Farkas Bertalant, aki a súlytalanság és a csontritkulás összefüggéseivel ismerteti meg a hallgatóságot.

Az ingyenes betegtalálkozó előadásain a csontritkulás tüneteiről, a megelőzésről, az új gyógyszeres kezelési lehetőségekről, az otthoni torna jelentőségéről adnak tájékoztatást a reumatológusok. Az osteoporosis, a csontritkulás egyáltalán nem olyan „békés” kór, mint mondjuk a szemüveggel korrigálható homályos látás. A szakemberek „néma járványnak” nevezték el, hisz Magyarországon 600 000 nő és 300 000 férfi szenved tőle. Igaz, hogy a kockázati tényezők között szerepel a nőknél a változó kor, de a fiatalabbak és a férfiak is lehetnek veszélyeztetettek. A legtöbb jelenlegi népbetegséghez hasonlóan a csontritkulás is megelőzhető és orvos által rendelt gyógyszeres és nem gyógyszeres terápiával karban tartható. Hogy hogyan, arról bővebb tájékoztatót kapnak azok, akik csütörtökön 4 órakor ellátogatnak a Pannónia Hotel konferenciatermébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!