Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.07. 16:47

Balesettel avatták a 37-est

<p>Gesztely - Súlyos közlekedési baleset történt a 37-es számú főút ma frissen felavatott Gesztelyig tartó szakaszán délután.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Súlyos baleset a 37-esen, 2007.12.07."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/S_lyos_baleset_a_37_esen__2007_12_07_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Súlyos baleset a 37-esen, 2007.12.07." /></a></dia></p>

A kétszer két sáv az alsózsolcai házgyári bekötőútjánál, ahol hat sáv széles a vadonatúj úttest, ott egy Skoda megállás és fékezés nélkül keresztülvágtázott mind a hat sávon, mint azt a helyszínen megtudtuk az egyik szemtanútól. A Skodás, egy Gesztely irányából érkezett Opel Astra orra előtt szabálytalankodott. Az Astrás megpróbálta elkerülni az ütközést egy hirtelen kormánymozdulattal. Ennek következtében a német autó a nyálkás, csúszós úttesten átsodródott a szemközti sávba, ahol egy Renault Megane-nal összeütközött.
A francia gyártmányú autó ezután az árokban kötött ki, az Astra pedig folytatta sodródását. Az Opelről az első ütközés után leszakadt alkatrészdarab a Renault mögött közlekedő Toyotának csapódott, de az Astra még csúszott tovább és összeütközött egy Mitsubishi mikrobusszal. Az ütközés után az Opel az útjelző tábla tövében fejezte be útját. A négy résztvevő autóból összesen - a mentésvezetőtől szerzett információink szerint - két súlyos és négy könnyű sérültet szállítottak el a mentők, kettőt a diósgyőri kórházba, négyet pedig a megyeibe. A súlyos sérültek egyike gyermek, őt a GYEK traumatológiájára szállították. A megyei kórháztól kapott információ szerint a hozzájuk szállított felnőttek sérülése nem túl súlyos, egy fiatalasszony alkarsérülést szenvedett, a három éves forma gyermeket még vizsgálják, hasi sérülések és medencetörés elképzelhető.

A mintegy háromszáz méteres helyszínt, ami Gesztely irányában van, le kellett zárni és a forgalmat a szervíz útra terelni. A baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

A Skoda megállás nélkül továbbhajtott, vezetőjét keresi a rendőrség. Feltehetően az Opeles is nagyobb sebeséggel hajtott a kelleténél, így valószínűleg ez is okozhatta a balesetet.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!