Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.30. 20:04

Újabb "csőgondok" Miskolcon

<p>Miskolc - Egy olvasónk hívta fel a figyelmet szombaton kora délután, hogy Miskolcon, a Vologda városrészben a Penny környékén gőz tör föl a ,,földből". A Miskolci Hőszolgáltató ügyeletén arról tájékoztattak, hogy hozzájuk is érkezett jelzés.</p>

19:50:

Szombat délutántól most először (vasárnap este háromnegyed 8-kor) csengett a hangja vidáman a telefonban Jancsó Zoltánnak, a MIHŐ ügyeletvezetőjének. Megkönnyebbülten jelentette, hogy már töltik a kijavított rendszert, s hamarosan szó szerint a normális mederben folyik majd a távhő- és vízszolgáltatás. Csőtörés nélküli új évet kívántunk neki, magunknak – legfőképp minden, távfűtött lakásban lakó miskolcinak.


16:20:
Vasárnap délután 4 órakor még javában dolgoztak a hiba elhárításán a Miskolci Hőszolgáltató szakemberei. A hibás csőszakaszt kiváltó cső hegesztésével este 6-7 órára végeznek, azt követően látnak hozzá a feltöltéshez. Mindebből azonban az érintett csaknem 190 lakásban semmit sem fognak érezni a megelgvíz-, illetve a távhőszolgálatásban - ígéri Jancsó Zoltán a cég területvezető főgépésze, aki több mint 24 órája van talpon a helyszínen.


Vasárnap 9:07:

Kizárták azt a szakaszt, ahol a lyukat tapasztalták, még legalább 6-8 órát dolgoznak a szakemberek, a távfűtés és a melegvaíz szolgáltatás zavartalan maradt-jelentette Jancsó Zoltán területvezető főgépész, aki kollégáival együtt szombat délutántól folyamatosan a helyszínen tartózkodik.


19:39: Megnyugtató közölt velünk Jancsó Zoltán területvezező főgépész, mint mondta át fogják tudni kötni az éjszaka folyamán az ominózus szakaszt úgy, hogy az egyetlen lakásban sem jelent majd szolgáltatás kiesést. Nyugodt alhatnak tehát az érintett területek lakói. Bővebb információval reggel jelentkezünk az éjszaka történtekről.


18:00:Jancsó Zoltán este hat órakor annyit tudott mondani, hogy egy, de legkésőbb másfél óra múlva tudnak bővebbet mondani a probléma okáról. Jelenleg is bontják az utat.


15:49: Miskolcon a Tizeshonvéd utca 10 szám előtt bontották fel az aszfaltot, éppen egy 500 mm-es primer hő- és melegvízszolgáltatást biztosító csővezeték kanyarulatánál, ráadásul két oldalról is el kell kezdeni az út felbontását. Ez a vezeték a főtőműtől a hőközpont felé halad és a Volgoda Városrész, valamint a Szenpéteri kapu területén 180 lakást lát el melegvízzel, illetve biztosítja a fűtést.

Oly mértékben használódott el a cső, hogy valószínűsíthető ki kell zárják ezt a szakaszt, ami holnap (vasárnap) 6-8 órás munkaidő alatt hozható helyre. Az  érintett lakások lakóinak számára vasárnap 8-16 óráig számítani kell a szolgáltatás leállására - tudtuk meg Jancsó Zoltán területvezező főgépésztől.

Pontosabb információt este 6 óra utánra ígértek az illetékesek.


13:37: Egy olvasónk hívta fel a figyelmet kora délután, hogy Miskolcon, a Vologda városrészben a Penny környékén gőz tör föl a ,,földből". A Miskolci Hőszolgáltató ügyeletén arról tájékoztattak, hogy hozzájuk is érkezett jelzés, kollégáik kivonultak, s vizsgálják a jelenség okát. Bővebbet későbbre ígért Tóth István ügyeletes.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!