Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.22. 16:19

Magánszemélyek gyűjtöttek a rászorulók ebédjére

<p>Miskolc - A karácsonyi ünnepet megelőző jótékonykodások sorába egy, a korábbiaktól merőben szokatlan kezdeményezés illeszkedett: magánszemélyek gyűjtöttek pénzt, hogy a rászorulóknak ebédet adjanak.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Ebédosztás, 2007.12.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Eb_doszt_s__2007_12_22_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ebédosztás, 2007.12.22." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-eb%C3%A9doszt%C3%A1s.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Szombaton 13 órától ételt osztottak az Ady Endre Művelődési Ház előtt. Nem is ez az érdekesség, hanem az, hogy ez a jótékonykodás a szokásostól elétérően nem alapítványtól, egyesülettől, vagy más szervezettől származik, hanem három magánember szervezte, maguk gyűjtve össze az erre szükséges pénzt.
Jaczenkóné Árvai Ildikó az egyikük, aki kérdésünkre elmondta jelenleg gyesen lévő kismama, de szakmáját tekintve szociálpedagógus. Szakmájában nem tud elhelyezkedni, viszont – ahogy megfogalmazta - szeretett volna valamit cselekedni. Elsőként az Ady Endre Művelődési Házat keresték meg, hogy háttérintézményként segítenék-e őket, majd vállalkozókat kerestek meg, akik - legnagyobb meglepetésére - szívesen nyújtottak anyagi támogatást a cél érdekében.

– Mintegy 210 embernek tudtunk így szombaton melegebédet biztosítani, és annyi pénz jött össze, hogy egy kis ajándékra is tellett, némi bejgli, mandarin, szaloncukor, májkrém mindenkinek jutott - számolt be kérdésünkre. Elmondta: városszerte plakáton hirdették meg az ingyenes ebédosztást a rászorulók részére, akik hétfőn vehették át jegyeiket, így szombaton azzal állhattak sorba az Ady előtt a gulyáslevesért és az ajándékokért. És hogy legyen még kellemesebb hangulat, az ebédre várakozóknak, illetve az ételt fogyasztóknak gitáros előadással kedveskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!