Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.20. 08:51

Szerencsi szalmaerőmű, kazincbarcikai kórház

<p>Miskolc - Két nagy vitát kavaró téma, a szerencsi szalmaerőmű és a kazincbarcikai kórház működtetésére kiírt pályázat is napirenden volt a mai megyei közgyűlésen, amelyről on-line tudósítottunk.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/megyei-kozgyules/cn/boon-news-em_01-20071220-083249"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Megyei közgyűlés utolsó ülése </B></A>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kozgyulespanyik.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kozgyuleskormos.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

14:18:  Vége a közgyűlés ülésének

A közgyűlés jóváhagyó nyilatkozatot adott a megyei múzeum számára, mert jövőre a Vologda megyei múzeummal közösen egy nagyszabású egyházművészeti kiállítás létrehozását kezdeményezik.

Az egyebek napirendi pontban Ódor Ferenc újból előterjesztette a Tér-Kép Alapítvány további működését célzó javaslatot, amelynek elfogadásához minősített többség kell, ám ez nem állt rendelkezésre a délelőtti napirendi ponti tárgyaláskor. A megismételt szavazáskor a javaslat megkapta a többséget.

Ezzel a megyei közgyűlés erre az évre befejezte munkáját. A következő közgyűlés 2008. február 14-én lesz.


13:58: Nem adták el az ITC-t!

November 30-án – a közgyűlés felhatalmazása alapján - minimális vételár megjelölése nélkül hirdette meg érétkesítésre a miksolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) épületét). A pályázatra két ajánlat érkezett, az egyik nettó 540 millió forint, a másik nettó 610 millió forint árat ajánlott e könyv szerint 1 milliárd fölötti értékű épületért. A bíráló bizottság alacsonynak tartotta a vételi árakat így azt a javaslatot adta a közgyűlésnek, hogy ne értékesítsék az épületet.

Ezzel egyetértett Kormos Dénes és jelezte, hogy továbbra is az az állásponta az MSZP-frakciónak, hogy az olyan ingatlanokat el kell adni, amelyek nem tarthatók fenn nyereséggel. Ódor Ferenc jelezte, hogy egyetért azzal, hogy nem adják oda ár alatt az épületet, de azt is elmondta, hogy a közeljövőben kénytelenek lesznek újra próbálkozni az értékesítésével, mert a megyei önkormányzat gazdálkodása megkívánja ezt. A testülte végülis minössze két tartózkodó szavazattal jóváhagyta a javaslatot, hogy ne adják el az ITC-t.


13:48: Még mindig a szalmaerőmű…

Görcsös Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy erőműre szüksége van az országnak, de nem ott, ahova tervezték. Véleménye szerint 30-40 kilométerrel odébb kiváló helyszínek állnak rendelkezésre. Késő lenne akkor megérezni az erőmű hatásait, amikor már megépült az erőmű.

Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, hogy a tőketerbesi ügyben a szlovákok pont a mi szerencsi erőművünkkel példálóznak, ami nem szerencsés. Rossz hírnek nevezte, hogy a Világörökség Bizottság vizsgálatot indított az ügyben, mert úgy vélte, hogy biztos találnak hibát a vidéken.

Lehóczki István (Fidesz-KDNP) nem értette, hogy hogyan került egy politikai indíttatású háttéranyag a képviselők asztalára, amit senki sem jegyez?

Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) alelnök – mint szerencsi önkormányzati képviselő – mondott véleményt. Sajnálatosnak tartotta, hogy a megyei környezetvédelmi tanács ülésén – az ígéret ellenére – nem képviseltette magát Szerencs városa. Az alelnök úgy vélte, hogy az elfogadandó felterjesztés olyan kitételeket tartalmaz, amely jó szívvel elfogadható minden megyei képviselő számára.

Nyitrai Tibor (MSZP) elmondta, hogy az említett vitatott háttéranyag nem az ő műve, ő csak postásként működött közre. Elmondása szerint nem ért – több társával együtt – egyet a felterjesztés 2. pontjával, amely felszólítja a beruházót, hogy függessze fel a vizsgálatok végéig az építkezést. Azt kérte, hogy erről a 2. pontról külön szavazzanak a határozathozatalról.

Nem látja be, hogy milyen szankciókat lehet bevetni, ha ezt a kérést nem teljesítik. Azt sem látja valószínűnek, hogy amennyiben nem épül meg a szerencsi erőmű, akkor a szlovákok is elállnak a terebesi erőmű megépítésétől.

Megemlítette azt is, hogy a kamionforgalom nem fog jelentősen nőni  a környékbeli utakon.

Bodnár László (Fidesz-KDNP) jelezte, hogy nem tud napirendre térni az ominózus háttéranyag, amelyet egyértelműen a szocialista frakciónak tulajdonít.

Hangsúlyozta, hogy várjuk meg az Unesco döntését, de megjegyezte, hogy Tokaj-Hegyalja csak egy van.

Ódor Ferenc elnök jelezte, hogy nagyon érzékeny területet érint a vita. Úgy vélte, hogy nem látja értelmét, hogy külön szavazzanak a 2. pontról. Mivel ügyrendi volt a javaslat, az elnök szavazásra tette fel a kérdést, ám a javaslat nem kapott kellő többséget.

Éppen ezért az egyben szavazásra tett javaslatot. A közgyűlés végülis 33 igen 0 nem szavazattal és 10 tartózkodással elfogadta a felterjesztési javaslatot a szerencsi szalmaerőművel kapcsolatban.

Tehát a megyei közgyűlés kinyilvánítja a Tokaj-Hegyalja, mint világörökségi terület iránti elkötelezettségét. A közgyűlés felkéri a szalmaerőmű építőjét, hogy az Unesco vizsgálatának befejezéséig, várhatóan 2008. június 30-ig függessze fel a beruházást. A megyei közgyűlés határozatát eljuttatja az Unescohoz. A közgyűlés felhívja a magyar kormányt, hogy mindent tegyen meg a világörökség megőrzése érdekében és tegyen konkrét jogi lépéseket a világörökségi védelmet biztosító jogszabályok érdekében


13:22: Széna vagy szalma(erőmű)???

A megyei környezetvédelmi tanács egy héttel ezelőtti ülésén azt javasolta a megyei közgyűlésnek, hogy foglaljon állást a sokat vitatott szerencsi szalmaerőmű ügyében.

Ódor Ferenc elnök elmondta, hogy rengeteg érv és ellenérv hangzott el az erőmű ügyében, ezeket nem egyszerű ütköztetni.

Panyik János, a Fidesz-KDNP frakció vezetője elmondta, hogy a szalmaerőmű építése ellentétes az érvényben lévő megyei területrendezési tervvel. Nagy hibának tartotta, hogy a téma csak most kerül a közgyűlés elé és ezt a jogalkotás hibájának is tartotta. Ezzel olyan helyzetet alakítottak ki, hogy most a közgyűlésnek azt kell kérnie a beruházótól, hogy függessze fel jövő nyárig a már megkezdett építkezést. Hangot adott azon véleményének is, hogy ilyen erőműre ma nincs szükséges az országnak. Kifejezte azon félelmét, hogy az energianövények termesztésének hatásai ma teljesen beláthatatlanok és félő, hogy visszafordíthatatlan folyamatot indítanak el. A frakcióvezető olyan nemzetközi példákat sorolt, amelyek az ilyen erőművel negatív vonásai erősítik. A politikus szerint közgazdaságilag is erős kétségek merülnek fel a beruházással kapcsolatban és hiányosságokat vélt felfedezni az engedélyeztetés folyamatában.

Dóka János (MSZP) tokaji lakosként arról beszélt, hogy minden szempontot figyelembe kell venni ilyen döntéseknél és jelezte, hogy egyetért azzal, hogy felterjesztésben arra szólítsák fel a kormányt, hogy az örökségvédelemmel kapcsolatos jogszabályi hiányosságokat szüntessék meg.

Szabó Csaba (Fidesz-KDNP) elmondása szerint megdöbbenve vette tudomásul, hogy „fű alatt” véghezvitték az erőmű engedélyeztetését. Azt tartotta legfontosabb tényezőnek, hogy az erőmű ott nem épülhet fel, ahova tervezték, mert beláthatatlan károkat okozhat a világörökségi, bortermő térség számára. Úgy vélte, hogy a világon ilyet sehol sem engednének meg. Elmondása szerint még mindig bízik abban, hogy nem épül meg az erőmű.


13:18: Nagyobb lett a hivatali létszám?

Kormos Dénes az MSZP-frackió nevében kérdést intézett a megyei főjegyzőhöz, amelyben azt firtatta, hogy miért vált szükségessé a megyei hivatal dolgozói létszámának emelése? Kovács János főjegyző elmondása szerint ma is sok a betöltetlen állás van a hivatalban és a munka is több lett ráadásul. Ennek eredményét a jövő évi költségvetés tárgyalásakor láthatják meg a képviselők.


12:47: Környezetvédelmi program, jövő évi munkaterv

A megyei környezetvédelmi programot értékelte és a jövő évi feladatokról tárgyalt a továbbiakban a megyei közgyűlés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy felül kell vizsgálni a környezetvédelmi programot és a megyei intézmények energiafelhasználását. Elhangzott, hogy ismét lesz megyei környezetszépítő verseny és még több környezetvédelmi oktatási program.

A megyei közgyűlés összességének jónak értékelte a szakbizottságainak működését, így az erről szóló beszámolót elfogadták a képviselők. Az elnök előterjesztette a közgyűlés jövő első félévi munkatervét is. Az év első közgyűlési ülése várhatóan 2008. február 14-én lesz, március 14-én pedig ünnepi közgyűlést rendeznek az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. 

Kormos Dénes, az MSZP frakcióvezetője azt javasolta, hogy a második félévi menetrendbe illesszék bele a megye egészségügyi programjának újraértékelését. Ódor Ferenc elnök ezzel egyetértett jelezve, hogy az ágazat átalakulása amúgy is nagyon sok új feladatot ró a közgyűlésre.


12:32: Döntések közoktatási dolgokról

A közgyűlés döntött arról is, hogy a szerencsi kistérség számára átadja a város és környéke gyógypedagógiai tanácsadási feladatait, amelyet a kistérségi társulás önként vállalt fel. Ezt követően döntöttek Tarnavölgyi Béláné, a sárospataki Idősek és Fogyatékosok Otthona vezetője közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetéséről nyugdíjba vonulás miatt.

A következő napirendi pontban a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolatainak értékelése szerepelt. Ódor Ferenc ennek kapcsán arról beszélt, hogy a nemzetközi kapcsolatokban fontos változást hoz a schengeni határnyitás. Jelezte azt is, hogy hamarosan kínai kapcsolatfelvételre is lehetőség nyílik. Az elnök úgy vélte, hogy az uniós csatlakozás is jelentősen változtat az eddigi kapcsolatokon, mert inkább az EU-n kívüli kapcsolatokra kell majd nagyobb hangsúlyt helyezni a jövőben.

Döntöttek a képviselők arról is, hogy a megyei közoktatási feladatellátási tervet esélyegyenlőségi programmal egészítik ki. Arról is döntés született, hogy az önkormányzat – a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretében – személyenként havi 2 ezer forint kiegészítő támogatást nyújt a pályázatnyerteseknek. Ennek forrását a jövő évi költségvetésből teremtik elő.


12:29: Megszüntetik a fölösleges egészségügyi párhuzamosságokat

A megyei és a miskolci önkormányzata egészségügyi szakemberei hetek óta egyeztettek az egészségügyi feladatok összehangolásáról. Ez a gazdaságos, hatékony és színvonalas egészségügyi ellátás érdekében történt meg. A megállapodási tervek szerint a szakmai párhuzamosságok megszüntetéséről jövő márciusig döntenek, de például a traumatológiai ellátás 52 aktív ággyal a megyei kórháznak történő átadásáról is szó van a tervekben.

Koleszár Lajos, az egészségügyi bizottság elnöke örömét fejezte ki a döntés felett. Elmondta, hogy a gyógyulni vágyók érdeke a lényeg és – mint mondotta – a beteget nem érdekli, hogy az a kórház, amelyikben meggyógyultak, kinek a tulajdonában van.

Csiba Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy ez a harmonizáció összefügg a megyei kórház fejlesztési terveivel és segíti annak sikerességét.

Az előterjesztést a testület ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.


11:53: Kórházfejlesztések indulhatnak be Miskolcon és Szikszón

A zárt ülésen úgy döntött a testület, hogy a megyei kórház részt vehet a kazincbarcikai kórházzal kapcsolatos pályázaton.

A továbbiakban is az egészségügy maradt a téma, mégpedig a szikszói kórház jövőjének alakítása. Sója Szabolcs (Fidesz-KDNP) egészségügyért felelős alelnök jelezte, hogy fontosnak tartja, hogy a kórház részt vegyen az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztését célzó TIOP-pályázaton, amelynek akár révén milliárdos nagyságrendű fejlesztés is végbemehet a II. Rákóczi Ferenc Kórházban. Az önkormányzat jóváhagyta a javaslatot, így a kórház pályázhat.

Ugyancsak TIOP-os pályázaton akar részt venni a megyei kórház, amely az úgynevezett „csillagpont projekt” megvalósítását segíteti. Sója Szabolcs ezt kiemelkedő jelentőségű lépésnek nevezte, amely hozzájárulhat a térség egészségügye dinamikus fejlődéséhez.


11:39: Pályázni, vagy nem pályázni a barcikai kórházra?

A kényszerszünet után arról döntött egyhangúan a testület, hogy a Kazincbarcikai Városi Kórház funkcionális privatizációja érdekében kiírt pályázaton való részvételről szóló napirendi pontot zárt ülésen tárgyalják meg. Az ok, hogy vagyoni kérdésekről is szó van.

Mint ismeretes, Kazincbarcika Városa a nagy adósságállományra tekintettel novemberben írt ki pályázatot a kórház üzemeltetésének átadására. A pályázatra – szakmai társként – jelentkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház is a közgyűlés elnökének jóváhagyása alapján. A szocialista frakció nevében Kormos Dénes frakcióvezető már akkor jelezte, hogy jogszabályellenes volt a döntés, mert ez a jog nem az elnököt, hanem a közgyűlést illeti meg. Akkor az oldotta fel a problémát, hogy Kazincbarcika városa eredménytelennek nyilvánította a pályázatot és új pályázatot írt ki. Most arról kell döntenie a testületnek, hogy engedélyezi-e a megyei kórháznak, hogy ismét részt vegyen egy pályázatban.

Kormos Dénes már az ülés előtt jelezte, hogy ellentmondásosnak tartja, hogy egyik oldalon a Fidesz ellenzi a pénzügyi befektetők megjelenését az egészségügyben, másik oldalon viszont kezdeményezi saját intézményének részvételét egy ilyen privatizációban.


11:14: Megalakul a Magyar Nyelv Múzeuma

A közgyűlés módosította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság alapító okiratát. Erre azért volt szükség, mert befejezés előtt áll Széphalomban a Magyar nyelv Múzeuma, amely az igazgatóság önálló intézményeként fog működni a jövőben. Telephelyei lesznek a sátoraljaújhelyi Kazinczi Ferenc Múzeum, a Pácini Kastélymúzeum és a Sárospataki Képtár is.

A testület döntött arról is, hogy tovább működteti a korábban megszüntetésre javasolt Térségi Képzési Oktatási Alapítványt. Ezzel kapcsolatban Kormos Dénes, az MSZP-frakció vezetője azt mondta, hogy a szándékot érti, ám – mint mondta – felmerül a kérdés, hogy milyen tevékenységet fog érdemben végezi az alapítvány? Ódor Ferenc azt tartotta gondnak, hogy az alapítvány nem tudta előteremteni a működéséhez szükséges pénzt, a további szakmai tartalomról pedig párbeszéd útján szeretne dönteni. Most azonban ez a gyors technikai jellegű lépés adódik a legmegfelelőbbnek. A szavazáskor a javaslat, amelyhez minősített többségre van szükség, nem kapott elgendő voksot, így - első körben - nem fogadták el. Az elnök szünetet rendelt el...


10:56: Egészségből csak elégséges…

A regionális tisztiorvosi hivatal által a megye egészségügyi állapotát elemző beszámoló – Bodnár Judit  tiszti főorvos elmondása szerint – a csecsemőhalálozás adatainak feldolgozásával elemezte a helyzetet. Kijelentette, hogy a csecsemőhalandóság a hetvenes évek óta látványosan csökkent, ám a megyei adatok mégis elszomorítóak. Az elmúlt tíz évben ugyanis stagnál a helyzet, ami elgondolkodtató és cselekvésre serkentő lehet. A tiszti főorvos ezt társadalmi okokra vezette vissza. Van olyan rétege a társadalomnak, akik nem veszik igénybe megfelelő mértékben az egészségügyi szolgáltatásokat. Nagy szerepe van a felvilágosításnak, amelyet már az iskolában el kell kezdeni, hogy eredményes legyen. Jelezte, hogy több sikeres program indult be. Példaként említette a Sárospatak környékit, amelyben 200 nő vett részt és ez is jelentősen hozzájárulhat a csecsemőhalandóság csökkentéséhez.

Farkas Félix (Fidesz-KDNP) , a kisebbségi bizottság elnöke jelezte, hogy hosszan tárgyalták a beszámolót és úgy döntöttek, hogy a munka segítésére több ajánlást is megfogalmaznak a jövőben. Koleszár Lajos (MSZP) jelezte, hogy az egészségügyi bizottság kicsit értetlenül állnak az előtt, hogy a csecsemőhalandósági  mutatók nem javultak az utóbbi években és aggasztónak tartják a megye lakosságszámának csökkentését. Elmondása szerint nagyobb szerepet kellene kapniuk a jövőben a közfeladatot ellátó védőnőknek és a hálózatot mindenképpen fejleszteni kell megyeszerte.

Steinerné Vasvár Éva (Fidesz) azt javasolta, hogy a tisztiorvosi szolgálat szakmai anyagát küldjék el a szociális és az egészségügyi miniszternek, mert a megye ezeken a problémákon nem fog tudni önerőből úrrá lenni, mindenképpen föntről jövő segítségre van szükség.


10:49: A Tisza és a klímaváltozás hatásai

Megkezdte munkáját Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlésének idei utolsó ülése, amely – az előzetes tájékoztatás szerint – huszonhat napirendi pontot tárgyal a testület. Ódor Ferenc elnök bevezetőjéből kiderült, hogy a közgyűlés döntést hoz továbbá a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) épületének értékesítésről is.

Kormos Dénes, az MSZP frakcióvezetője reagálásként elmondta, hogy nem tartják jónak, hogy a szükségesnél gyorsabban, előkészítetlenebbül kerülnek az anyagok a képviselők elé. Jelezte, hogy ha nem változik ez a jelenség, akkor a szocialista képviselők a jövőben nem vesznek részt a bizottsági munkában.

Elsőként a Tisza Vízgyűjtő Programrégió Önkormányzati Társulás munkájáról hallgatott meg tájékoztatót a testület. A társulás a tiszai ciánszennyezés után alakult meg, belátván, hogy önkormányzatok közös érdekei lehetnek a Tiszával kapcsolatban.

Szóbeli kiegészítésében Szucsik István, a társulás titkára arról számolt be, hogy sok teendőjük akad mostanában a Tisza-tóval, amelynek feliszapolódása bizonyos helyeken elkezdődött. Örömmel mondta el azonban, hogy a tó immár teljes egészében körbekerékpározható a megépült úthálózat révén.

A társulásnak a jövőben foglalkoznia kell a klímaváltozás okozta jelenségekkel, amely a Tisza ökológiájában komoly befolyással bír. Komoly figyelmet kell fordítani az árvízvédelemben fontos Vásárhelyi-tervre.

Ódor Ferenc arról beszélt, hogy a megye számára a cigándi tározó jelenti a legnagyobb beruházást, így ezt kíséri a legnagyobb figyelem. A beszámolót a közgyűlés elfogadta.


Huszonhat napirendi pontjával maratoninak ígérkezik a délelőtt 10 órakor kezdődő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ez évi utolsó ülése. Az utóbbi hetek, hónapok egyik – nagy erőket megmozgató és még nagyobb véleménykülönbségeket hozó – témája, a szerencsi szalmaerőmű is szerepel a napirenden.Mint ismertetes a kérdésről december 12-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Környezetvédelmi Tanács is tárgyalt. A tanács a megyei közgyűlés tanácsadó testületeként működik. Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: azt javasolják a megyei közgyűlésnek, hogy nyilvánítsa ki elkötelezettségét Tokaj-Hegyalja – mint a világörökség része – mellett, továbbá arra kérik a parlamentet, hogy alkossa meg a világörökségi törvényt. Azt szeretnék elérni, hogy ennek megszületéséig a szerencsi beruházó függessze fel az erőműépítést.

Másik fontos napirendi pont lesz a kazincbarcikai kórház működtetésére kiírt pályázat. Ennek érvénytelennek nyilvánított első fordulójában - szakmai társként - részt vett a megyei önkormányzat által működtetett Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház. Az első forduló után a megyei önkormányzatban ellenzékben lévő MSZP szakpolitikusai nehezményezték, hogy a közgyűlés megkérdezése nélkül döntötte el az elnök, hogy a kórház részt vehet a pályázaton. Várhatóan a mai ülésen is parázy vita alakul ki akérdésben.

A Megyei Közgyűlés december 20-ai ülésének napirendi pontjaiból

- Tájékoztató a Tisza Vízgyűjtő Programrégió Önkormányzati Társulás munkájáról
- Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakosságának egészségi állapotáról
- Javaslat a Térségi Képzés Oktatási Alapítvány továbbműködésére
- Javaslat a Kazincbarcika Város Önkormányzata közfeladatát képező egészségügyi feladatok átadása és a hozzá kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházása tárgyában kiírt pályázattal kapcsolatban
- Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata egészségügyi feladatellátásának összehangolására
- Javaslat a sárospataki Idősek és Fogyatékosok Otthona intézményvezetője közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetésére és az intézményvezetői feladatok ideiglenes ellátására
- Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2007. évi nemzetközi kapcsolatainak helyzetéről, javaslat a fejlesztés irányaira
- Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén megye közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervének értékelésére és a 2007-2013. évekre történő jóváhagyására
- Javaslat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat megyei támogatására
-Tájékoztató a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában működő közgyűjteményekben folyó beruházásokról
- Tájékoztató a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat gazdasági társaságokban lévő érdekeltségeiről
- Jelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Környezetvédelmi Program 2007. évi Intézkedési Tervének végrehajtásáról. Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Környezetvédelmi Program 2008. évi Intézkedési Tervére
- Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés bizottságainak 2007. évi tevékenységéről
- Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2008. I. félévi munkatervére
- Javaslat a szerencsi Ipari parkban tervezett szalmatüzelésű erőmű beruházással kapcsolatos állásfoglalásra és felterjesztésre

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!