Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.28. 10:53

Szerkesztőségünk vendége volt Veres István

<p>Nincs napirenden a cég privatizációja, az Szerencsejáték ZRt. tartósan állami tulajdonban marad – közölte szerkesztőségünkben Veres István, miskolci területi igazgató. <DIA alt="Veres István 2007.12.28." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Veres_Istv_n_2007_12_28_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Veres István 2007.12.28." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A társaság háza táján azonban, a fogadók érdekében, mégis egymás érik az újítások.

ÉM: Elterjedt, hogy megreformálják a Tippmixet. Igaz ez a hír?
Veres István: A 11. évébe lépett a Tippmix egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A játékkedv további fokozása érdekében lépéseket tettünk. Kedvezőbbek lesznek az oddsok, így az ügyesen tippelők lényegesen több pénzhez juthatnak.

ÉM: Megcélozták a külföldre járó magyar fogadókat?
Veres István: Nagyon sokan azért jártak a határokon túlra, mert az ,,idegen pályákon" magasabb hozamot tudtak elérni. Úgy gondolom, hogy most megfordul a trend, jövőre szomszédaink jönnek majd hozzánk.

ÉM: Ismét lesznek új sorsjegyek?
Veres István: Üzletpolitikánkban kulcspozíciót töltenek be a sorsjegyek. Ezekből tucatnyi állandóan forgalomban van, de természetesen újak is felbukkannak. Egy-egy játék során 3-5 millió darab kerül az elárusítókhoz, s ha kifutnak, átadják helyüket az újaknak. Adataink szerint itt is gyakoriak a fel nem vett nyeremények – mert a fogadók elfelejtik lekaparni, elnézik a nyereményt, véletlenül kidobják –, ezért ebben a kategóriában is lesznek sorsolások.

ÉM: Továbbra is az ötöslottó a legnépszerűbb?
Veres István: Igen! Hetente 4-5 millió szelvényt adnak fel, s ha jelentős a halmozódás (vagyis a megnyerhető pénz már milliárdos), akkor 8-10 millió szelvényt is befut.

ÉM: A totó vonzereje már a múlté?
Veres István: Ez a játék továbbra is az úgynevezett régi fogadók között népszerű (heti 4-600 ezer darabbal), a fiatalabbak – talán köszönhetően a gyengélkedő magyar labdarúgásnak – más játékokat helyeznek előtérbe.

ÉM: Mennyit költenek jótékony célokra?
Veres István: Jelentős összeget, majdnem egy milliárdot fordítunk karitatív tevékenységre. Magánszemélyeket nem támogatunk, egyesületek, alapítványok, közhasznú szervezetek céljaihoz járulunk hozzá. Felkaroljuk az egészségügyet, a sportéletet, a kulturát, a közbiztonságot. Szűkebb pátriánkban segítettük például az opera-, a kocsonya- és a Hegyalja Fesztivált is. Persze minden igénylőnek nem juthat pénz a jövőben sem.

ÉM: Élnek az elektronika adta előnyökkel?
Veres István: Haladunk a korral. Ahhoz, hogy valaki fogadjon, nem muszáj bemennie a totózóba. Lehet fogadni sms-ben és az interneten, újabban pedig az ATM-ek, vagyis a pénzkiadó automaták is a játékosok rendelkezésre állnak.

ÉM: Milyen reményeket fűznek a 2008-as esztendőhöz?
Veres István: Egymást érik majd a nagy sportesemények. Gondolok elsősorban a labdarúgó Európa-bajnokságra és a pekingi olimpiára. Ezekben a hetekben bizonyára csúcsot döntenek majd a fogadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!