Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.01.02. 19:27

Földig szétcsúszták a havat Bulgárföldön

<p>Miskolc - Az utolsó iskolaszüneti napot kihasználva szánkón, vagy műanyagdarabkán csúszkáltak a gyerekek a Bulgárföldi grundon szerdán. Sokan keresték azt a maradék sávot, ahol még nem koptatta a csupasz talajig a havat a szánkó...&#160;<dia width="850" height="630" alt="Szánkózás a Bulgárföldön, 2008.01.02."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sz_nk_z_s_a_Bulg_rf_ld_n__2008_01_02_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szánkózás a Bulgárföldön, 2008.01.02." /></a></dia></p>

A felhőt áttörő napsugárnak köszönhetően viszonylag gyorsan megolvadt a szilveszterkor lehullott tíz centis hó a diósgyőri stadion, az uszoda mellett található kis töltés oldalán, a grundon, ami a szánkózni vágyókat igencsak elkeserítette. Általában felnőttek, anyák és apák kíséretében mentek ki a gyerekek, hogy a tíz méteres lejtőn minél többször lecsúszhassanak. Mintegy ötvenen keresték azt a maradék sávot, ahol még nem koptatta a csupasz talajig a havat a szánkó, vagy a műanyaglap alja.

Eltűnhet ez a darabka szánkózóhely is

Dudásné Ádám Mónika köztisztviselő, és éppen szabadságon van, ezért jöhetett ki óvódás kislányával a mini lesikló pályára. Gyereke egyébként sport oviba jár, ahonnan rendszeresen járnak úszni és korcsolyázni. Most családi körben ez a kötetlen edző-erősítő és frissítő sport. Bukóczki Gáborné kisfiával és lányával látogatott ki az alkalmi szánkózó grundhoz. Neki szerencséje van mondta, mert pedagógiai aszisztensként megegyezik a szabadsága a gyerek szünetével. Kisfia Dániel, aki most negyedikes, jobban szeretné, ha csütörtökön még nem kellene iskolába mennie. Most azonban az érdekelte, hogy minél többször lecsússzon az erősen megkopott hótakarón. Takácsné Pintér Mónika ugyancsak gyerekével jött ide közeli otthonukból. Szerinte nem sokáig lesz már itt ez a darabka gyerekparadicsom sem, mert úgy hallotta, hogy valamilyen áruházat terveznek erre a helyre. Sajnálja, hogy a városban nem marad egy talpalatnyi hely sem a téli szórakozásra, szánkózásra. Legközelebb a Csanyikban lehet szánkózó helyet találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!