Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.22. 19:39

Lobbi-hadjáratba hívja öregdiákjait Sárospatak

<p>Sárospatak - Sárospatak jelen- és jövőbeni sikerének elősegítése érdekében fordult a város öregdiákjaihoz Sárospatak Önkormányzata. Négy évtizede Béres Ferenc és mások, egykori pataki diákok lobbiztak a városi rang visszaszerzéséért...</p>

Sorsfordító programok és beruházások előtt áll Sárospatak, az a település, amelyik éppen negyven esztendeje szerezte vissza városi rangját. Négy évtizede Béres Ferenc, Huszár István és mások, egykori pataki diákok fogtak össze, és tekintélyüket bevetve lobbiztak azért, hogy ez megtörténjen - erről dr. Hörcsik Richárd polgármester beszélt a minap az önkormányzati ülés végén, amikor rendhagyó módon a tanácsterembe invitálta a Pataki Diákok Szövetsége, a Sárospataki Református Kollégium Alapítvány, és a Zemplén Múzsa című társadalmi és kulturális folyóirat illusztris képviselőit. A meghívásra azért került sor, mert a város képviselőtestület szorosabbra szeretné fogni a városból elszármazott diákjaival a kapcsolatot annak érdekében, hogy az újra várossá nyilvánításhoz hasonló súlyú lobbi-hadjárathoz hívja partnerként az egykor sárospataki iskolapadban diákoskodó, és a Bodrogparti Athénként is nevezett városért ma is tenni akarókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!