Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.14. 18:28

Bearanyozták az ünnepet

<p>Miskolc – Arany, ezüst és bronz emlékérmeket adtak át a hallgatóknak. "&#160;A legnagyobb elismerés az egyetemi éveim alatt, az Ózdi Acélművek&#160;erősíti bennem, hasznos a tevékenységem. " &#160;<DIA width="850" height="630" alt="Ünnepi szenátusi ülés 2008.03.14."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_nnepi_szen_tusi__l_s_2008_03_14_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ünnepi szenátusi ülés 2008.03.14." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/szenatusiulesdijatadoamiskolciegyetemen.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ünnepi Egyetemi Szenátus ülést és tanulmányi díjkiosztót tartottak a Miskolci Egyetemen a március 15 –ei megemlékezések keretében. A rangos eseményen a Rektor és a karok dékánjai egyetemi öltözetben vonultak fel, a rektori –dékáni lánc, talár és a forradalom jelképe, a kokárda sem hiányzott viseletükből. A vendégek soraiban tudományos egyesületek tagjai, nagy cégek vezetői is helyet foglaltak.

Az ünnepi műsor keretein belül a Bartók Béla főiskola fúvósainak játéka és a szavalás mellett, pénteken adták át a legmagasabb tanulmányi elismeréseket is. Mind a hat kar dékánja rangos elismeréseket osztott ki a legeredményesebb hallgatók között. A legnagyobb elismerés a Tanulmányi Emlékérem arany fokozata jelentette, de az ezüst és a bronz is megtisztelő jutalomnak számít. A Dícsérő Oklevelek mellett a nagy cégek és tudományos egyesületek is kifejezték elismerésüket, támogatásukat a jövő szakemberei felé. A Magyar Kémikusok Egyesülete és az Ózdi Acélművek Kft. is díjakat osztott ezen a napon. – Számomra ez a legnagyobb elismerés az egyetemi éveim alatt, hiszen az egyik vezető cég erősíti bennem, hogy hasznos a tevékenységem. Nyilván fontos a díj anyagi vonzatta, hiszen nekünk egyetemistáknak mindig jól jön a támogatás, de ettől sokkal fontosabb, hogy az Ózdi Acél Díj jó pont lesz, akkor is, mikor állást keresek – magyarázta Nehézy Péter Dániel negyed éves kohómérnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!