Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.23. 15:50

Dizájnváltás a miskolci tévében

<p>Miskolc - Dizájnváltáson ment át a Miskolc Televízió: megújult főcímek, mozgalmasabb, színesebb háttér, új stúdió. Erről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön a Miskolci Kommunikációs Kht. munkatársai.</p>

Karosi Imre, a kht. igazgatója a cég eddigi történetét is ismertette: „2006. május 11.-én a kht. új székházat avatott, amelyben a – vidéki stúdiók közül – a legkorszerűbb stúdiótechnika állt és áll a munkatársak rendelkezésére. Ekkor fejlesztésekre 80 millió forintot fordított a cég, ebből 35 millió volt az önkormányzati támogatás, a fennmaradó összeget sajáterőből, lízing-konstrukcióban biztosították.”
A dizájnváltásról, – amit a nézők is láthatnak – Halász György kreatív igazgató beszélt: „A kereskedelmi csatornák megjelenésével együtt a televíziózásban – a tartalom mellett – fontossá vált a megjelenés is. A mostani megújulás, többek között az adásindító főcímet, a stúdió díszletet, a műsorok főcímeit is érintette. Mindegyik dinamikusabb, fiatalosabb lett, a hírműsorok háttere pedig mozgalmasabb, színesebb.”

Magazin

Nemcsak külsejükben, de struktúrájukban is megváltoztak a műsorok. Erről Petruskó Norbert műsorigazgató informálta a sajtót: „A nézők kedvenc műsorai megmaradtak, de arra törekszünk, hogy a városban élők problémáival még inkább foglalkozzunk. Már látható az a műsor, amely Miskolc egy-egy területével, annak gondjaival kiemelten foglalkozik.”
A sajtótájékoztatón bemutatták a Híres Magazint is, amelynek főszerkesztője Bekes Dezső. A kiadvány Miskolc sajtótörténete mellett a tévé munkatársait, kulisszatitkokat is bemutat. Karosi Imre elmondta: a jövőben nemcsak a tévében dolgozókat, de a Miskolcon élő, dolgozó újságírókat, sajtósokat is be szeretnék mutatni ebben a magazinban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!