Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.14. 16:38

Felkészülve jobb szülni

<p>Miskolc - Születéselőkészítő napot tartott várandós kismamák részére pénteken a Holdam Egyesület.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Születéselőkészítő nap 2008.03.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sz_let_sel__337_k_sz_t__337__nap_2008_03_14/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Születéselőkészítő nap 2008.03.14." /></a></dia></p>

Az egész napos program délelőtti előadására mi is bekukkantottunk egy kicsit. A megjelent kismamáknak épp Berényi Grilla szüléselőkészítő tartott előadást arról, hogyan működik a nők medenceizomzata, és az miként változik meg szülés után. A kismamák megtudták, mi a helyes testtartás szoptatás közben, és mennyire szabad terhelni az édesanyát a szülést követő hetekben. A rendezvényen „kispapák” is jelen voltak, akik szintén jó tanácsokat kaptak a szakembertől arra vonatkozóan, hogyan kíméljék és mire figyelmeztessék párjukat a nehéz időszakban.

Tudatosan

Kardos Rita, a Holdam egyesület szervezője portálunknak elmondta: azért rendezték meg a napot, mert a kismamák kevés információhoz jutnak a szüléssel kapcsolatban. Szeretnék ezeket a rendezvényeket rendszeressé tenni, amihez a védőnői hálózat segítségére is számítanak. Meggyőződésük, hogy azok a nők, akik felkészülnek és nem félnek, sokkal könnyebben és komplikációmentesen szülnek. Az egyesület célja, hogy az anyák minél tudatosabban és természetesebben éljék meg nőiségüket, a szülést, valamint a gyermeknevelést.
Délután gyakorlati tanácsokat kaptak a kismamák a szüléselőkészítő napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!