Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.05. 18:56

Népszavazás Miskolcon: mondjunk nemet!

<p>Miskolc - Az SZDSZ azt szeretné, ha a liberálisok elmennének vasárnap a népszavazásra és nemmel szavaznának, arra a kérdésre, hogy eltöröljék-e a vizitdíjat, a napi kórházi díjat és a tandíjat?</p>

Csak nemmel lehet nemet mondani a szocializmus maradványaira és a szociális demagógiára. Az SZDSZ azt szeretné, ha a liberálisok elmennének vasárnap a népszavazásra és nemmel szavaznának, arra a kérdésre, hogy eltöröljék-e a vizitdíjat, a napi kórházi díjat és a tandíjat? Minderről Béki GabriellaSZDSZ-es országgyűlési képviselő beszélt tegnap miskolci sajtótájékoztatóján. Kiemelte: a népszavazási kérdésre nem a válaszuk, de igent mondanak a jövőre. Elmondta: az ellenzék elhallgat egy fontos dolgot, azt, hogy tízmilliárdos forrásokat akar elvenni a háziorvosoktól, a kórházaktól és az egyetemektől. De nem mondja meg, hogy miből pótolná azokat. Illetve szerintük a kiesést a költségvetésből kellene pótolni, de mint arra a képviselő rámutatott, az Alkotmánybíróság azért engedte át ezeket, mert nem költségvetési tételek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!