Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.12. 12:32

Csak tánc és tánc

<p>Miskolc - Gyönyörű, színpompás ruhák, fekete frakkok, kecses mozdulatok. Ilyen a Nemzetközi Formációs Táncfesztivál. Jövőre Miskolc rendezheti az Európa-bajnokságot.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Nemzetközi Formációs Táncfesztivál 2008.04.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nemzetk_zi_Form_ci_s_T_ncfesztiv_l_2008_04_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nemzetközi Formációs Táncfesztivál 2008.04.12." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/formacios-tancfesztival.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Tíz táncegyüttes 21 csoportja, mintegy 620 táncos verseng szombaton a Miskolci Városi Szabadidőközpontban a 34. Nemzetközi Formációs Táncfesztiválon. A versenyzők öt kategóriában küzdenek a díjakért, tudtuk meg Csóka Edit főszervezőtől, az Ifjúsági és Szabadidő Ház főtanácsosától. A csoportok elődöntőben, középdöntőben, végül a döntőben mérik össze tudásukat, tehetségüket. A Miskolcon szereplő legjobb csoportok közül kerül ki minden évben az a két magyar táncegyüttes (standard és latin), akik a világ- és Európa-bajnokságon képviselik hazánkat.

Elnyerték

Az esti Gálaműsor lesz a rendezvény fénypontja ( este 8 órakor kezdődik ), ahol a legjobb együttesek szórakoztatják majd a közönséget, de ezenkívül megismerhetik az amatőr-táncmozgalom különböző műfajait is. Ebben az évben versenytáncosok, balettművészek, a Miskolci Majorette Együttes és a Miskolci Ifjúsági Fúvószenekar is vendége a fesztiválnak. A rendezvényre évek óta külföldi csoportok is meghívást kapnak. Így van ez most is, osztrák, lengyel, valamint szlovák táncosok adnak képet az európai színvonalról.
Csóka Edit örömmel mesélte, hogy a többéves munka eredményeként az Ifjúsági és Szabadidő Ház elnyert a 2009 októberében megrendezendő Standard Formációs Táncok Európa Bajnokságának rendezési jogát.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!