Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.17. 15:27

"Ez nincs sehol csak itt"

<p>Tiszapalkonya - Tudjuk, hogy az önkormányzatok szegények de, a tiszapalkonyai közel húsz éve igen szegény lehet. Itt nagyon sok nehéz helyzetű család él, de sok mindenkitől évek óta azt hallani, itt semmiféle segítséget nem kap senki. - <STRONG>Olvasói levél</STRONG></p>

Itt más törvények vannak mint Magyarországon? Akiknek két gyermekük van vagy még annyi sem, azok kétszer annyi lakástámogatást kapnak, mint mi nagycsalásosok, és még azt is elnézik, ha ki van kötve a víz, villany.
Örülnek neki – sajnálják, de nem tudnak segíteni. Pedig tudjuk, hogy az állam ilyenekre is küld pénzt és az önkormányzatnak különítenie kell.
Itt a nagycsaládost semmibe nem nézik. Azt válaszolják, hogy minek szültek. Itt mindig is azokat segítették, akik nem voltak rászorulva, olyanok kaptak szociális segélyt, akiknek van mellette munkahelyük, aki meg mindig dolgozott és most nincs munkahelye, nagycsaládos az nem kap semmit. De tudok olyanról is, hogy egy nagycsaládos, igen rászorulóról elvették a szociális segélyt. Ez nincs sehol csak itt. Itt minden fordítva van. Közel húsz éve lakom itt, de ezt csak itt látom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!