Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.17. 18:39

MDF a fűtőerőműről: Az eredeti szándék szerint

<p>Miskolc - Az állam eredeti szándéka az volt, hogy Miskolcnak legyen saját erőműve, másképpen: az erőművet az állam a városnak szánta, nem másnak - szögezte le miskolci sajtótájékoztatóján Katona Kálmán országgyűlési képviselő (MDF).</p>

Az állam eredeti szándéka az volt, hogy Miskolcnak legyen saját erőműve, másképpen: az erőművet az állam a városnak szánta, nem másnak - szögezte le csütörtöki miskolci sajtótájékoztatójánKatona Kálmánországgyűlési képviselő (MDF), aki akkoriban a Magyar Villamos Művek (MVM) vezetője volt. - Nem jó, hogy eladják, de ha már eladják, akkor a városnak kellene megkapnia, fogalmazta meg saját maga és pártja véleményét. - Meg kellett volna pályáztatni, de ha már nem így történt, akkor ,,megvárhatták volna" a várost. Az elővásárlási joggal lehet élni vagy nem élni, de egy város számára lehet türelmi időt is biztosítani, nem feltétlenül kell úgy felfogni, hogy „elment a vonat” - magyarázta.

Katona Kálmán felvetette: az államnak tárgyalásokkal el kellene érni, hogy legalább 25+1 százalék tulajdonrészt kapjon a város, ezzel beleszólási jogot biztosítva a főbb intézkedések elbírálásába, az árak alakulásába. Az állam feladata biztosítani az energiaellátást, méghozzá a lehető legolcsóbb módon - szögezte le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!