Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.19. 09:22

Örökségvédelmi hivatalról „gyűjtötte” rezet

<p>Miskolc - Színesfém tolvaj a kulturális örökségvédelmi hivatal miskolci épületét szemelte ki a hét utolsó munkanapjára virradóra zsákmányszerzési helyül, és az éjszakai órákban mászott fel a falra az értékes fémért. <A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/btk.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

A tolvaj jó rézékkel választotta ki az ereszcsatornát, amit vörösrézből készítettek. Ez a színesfém pedig a MÉH telepeken jó pénzért könnyen eladható. A falra erősített esőgyűjtő rögzítő elemeit vágta el a tolvaj, és több mint százezer forint értékű zsákmányra tett szert rövid idő alatt. A „gyűjtögetés” közben azonban valaki észrevette, és jelentett az esett rendőrségnek. Az egyenruhások pedig a helyszín közelében elfogták és őrizetbe vették a 35 esztendős miskolci illetőségű férfit.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!