Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.24. 14:11

Agyonverte(?) zsákba tette

<p>Szirma - Szombaton délután 2 órakor még nem tudni, megmarad-e az a kutyus, amit szándéka szerint agyonvert egy ismeretlen. A kutya és a brutális ember alighanem szirmai.&#160;<DIA alt="Állatkínzó 2008.05.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_llatk_nz__2008_05_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Állatkínzó 2008.05.24." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Szombaton délután 2 órakor még nem tudni, megmarad-e az a kutyus, amit szándéka szerint agyonvert egy ismeretlen. A kutya és a brutális ember alighanem szirmai.

Horváth Rita, a Miskolci Állatmentő Szolgálat vezetője mondja el a horrortörténetet:
„Most itt van velem, a kocsiban a kutyus, viszem az állatmenhelyre. A Népkerti Állatklinikán műtötte meg dr. Retei Hedvig állatorvos. Összevarrta a fejét, amin tátongó, nyílt seb volt. Az már biztos, hogy szegény állat az egyik szemét elvesztette. Eszméletlen, és nem tudom, magához tér-e. Volt már egy hasonló eset, akkor az a kutya túlélte.

Ez egy egyéves forma tacskókeverék. Aki megtalálta, az az egyik legrégibb támogatója a Miskolci Állatmenhelynek. Amikor felhívott, azt mondta: hajnalban sírás hangjára ébredt. Kiment a házból – Szirmán lakik, a kertesházak sorának végén –, és a mezőn egy zsákot látott. Onnan jött a hang. A csupa vér zsákban volt a szegény állat. Egyértelmű, hogy aki odavitte, előtte agyon akarta verni. Bejelentést tettem a rendőrségen, hamarosan ki is jöttek helyszínelni. Készítettem fotókat, a bejelentő azt mondja, egész Szirmán ki fogja plakátolni, hátha valaki tud segíteni a tettes megtalálásában. Nem autóval vitte a mezőre, nincsenek keréknyomok, és a mi támogatónk elmondta: utólag visszaemlékszik, hogy lépések hangját hallotta. Hamarosan elküldöm a Boon-nak a fotókat, de nem lenne jó, ha mindet feltennétek. Vannak közöttük szörnyűek...”
(Ígéretéhez híven azóta elküldte szerkesztőségünknek a képeket Horváth Rita.)

Szabados Gábor

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!