Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.01. 15:33

"Jövünk jövőre is!" -Interregionális sikertörténet

<p>Putnok - Jó példát szolgáltat a X. Gömör Expo a magyar-szlovák, sőt még az ennél is szélesebb körű összefogásra - jelentette ki csütörtöki megnyitó beszédében dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.&#160;<dia width="900" height="700" alt="X. Gömör-Expo Putnokon 2008.05.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/X__G_m_r_Expo_Putnokon_2008_05_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="X. Gömör-Expo Putnokon 2008.05.01." /></a></dia></p>

Kardos Ferenc, a Sajó-Rima Eurorégió társelnöke köszöntőjében megemlítette a 2004-es uniós tagsággal járó félelmet, hogy lesz-e jövője ennek a rendezvénynek. Az idő azonban fényesen bebizonyította, hogy sokkal nagyobbak lettek a lehetőségek. A jelenlevőket egyben meghívta Rozsnyóra az őszi VI. Gemer Expora. Tamás Barnabás, a Sajó-Rima Eurorégió társelnöke, a házigazda város polgármestere mérföldkőnek nevezte a X. Gömör Expót, mely bebizonyította életképességét és azt, hogy nemcsak a kultúrában, a sportban, hanem a gazdaságban is bővül az együttműködés. Reményét fejezte ki, hogy az emberi kapcsolatokban, a barátságban is gyümölcsözőbbek lesznek a kapcsolatok.

Dr. Ódor Ferenc megnyitójában kitért a francia, a cseh, a szlovák és a lengyel vendégek jelenlétének fontosságára, mert az önmagában is örvendetes, hogy Putnok immár tizedszer rendezhette meg az expot. Tiszolc, Tornalja, Besztercebánya és Ludgerovice küldöttségének részvétele megerősítette a szervezőket abban, hogy már most ötleteljenek a következő találkozóra. Jövünk jövőre is - hangoztatta. A baráti jobb kifejezi mindazt az érzést, ami ezt a vásárt élteti. Szabó János vásárigazgató szerint interregionális sikertörténet volt a Gömör Expo elmúlt tíz esztendeje. Több mint ünnep, ez több mint expo. Az észak-magyarországi régió legrangosabb eseményévé nőtte ki magát, miközben a környező településeken a hasonló rendezvények egyre kisebbek vagy megszűntek, addig a Gömör Expo nőttön nő. Színesedik a kísérő programokkal, így a vadászati és agrár kiállítással, a kulturális és sportfesztivállal. Ezt az utat kell járnunk a jövőben is - hangsúlyozta.

A X. Gömör Expo vásári nagydíját a miskolci PannonMill Zrt. kapta, a vásárdíjat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadászkamara vadászkiállítása, a termékdíjat pedig a fóti Winn-WELL SPA Group Kft.. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium különdíját a putnoki Vekni Sütőipari Kft. érdemelte ki. A megyei önkormányzat különdíját a bánrévei Hetex Kft. vehette át, a Sajó-Rima Eurorégióét a hanvai KOV-ART Manufaktúra, László Ottó díszkovács. Az Euro-Híd Alapítvány különdíja a székesfehérvári Varrógép Centrumé lett, a Putnok városé a helyi Díszüveg Bt.-é, a VOSZ megyei szervezetéé pedig a tiszaújvárosi Ben-Si Ker Bt.-é. A további különdíjasok: a debreceni Márványsziget Kft. (az Észak-magyarországi Gyáriparosok Szövetségéé), a kazincbarcikai ÉHG Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. (a BOKIK-é), a miskolci Kert-Kő Bt. (a megyei fejlesztési ügynökségé), a miskolci Stúdió Észak-Magyarországi Tervező Kft. (az RVK-é), az ózdi KALIBER Vadászbolt (az Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítványé), a székesfehérvári Alba-Gemma Kft. (az ITD Hungary-é), a putnoki Gömöri Múzeum (Putnok és Térsége Társulásé), a Csízi Gyógyfürdő (a Putnok Városért Egyesületé), a tiszaújvárosi Fűz-Barlang (az Ózd Térségi Önkormányzatok Egyesületéé), az expot szervező NOVICO Iroda különdíjában pedig a debreceni DM-TEX Kft. részesült.

B. Gy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!