Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.31. 18:24

Mozdulj a városért!

<p>Miskolc - Az irdatlan hőség ellenére több mint ötszázan regisztráltatták magukat Miskolcon a Szinva-terasznál szombaton, hogy megtegyék a kijelölt 5 kilométeres kört, biciklivel, vagy akár gyalog.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Mozdulj a városért! 2008.05.31."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mozdulj_a_v_ros_rt__2008_05_31_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Mozdulj a városért! 2008.05.31." /></a></dia></p>

Az iramot maguk a rendezők igyekeztek visszafogni: nem a gyorsaság a lényeg, hanem a részvétel. Azért így is voltak néhányan, akik a felvezető rendőrautót megelőzték. Nők, férfiak, idősek és gyerekek egyaránt akadtak a menetben. Egy találomra megszólított induló méltatlankodott: arra számított, jóval többen jönnek el. Ő maga úgy szervezte az ügyeleti munkáját, hogy semmiképp ne kelljen kihagynia a lehetőséget. Hogy sokan voltak vagy kevesen, igazából a többi város - Pécs, Nyíregyháza, Szeged, Győr - eredményétől függ. Miskolc ugyanis az első helyszíne volt az országos akciónak, amelynek tétje: a Groupama Biztosító által sportra, közösségi célra felajánlott 1 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!