Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.29. 15:37

Csézyt borlovaggá avatták Bogácson

<p>Bogács - Nagy érdeklődés kísérte a XVI. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny(Bükkinvest) eseményeit Bogácson június 27-29. között.Szombaton a helyi általános iskolában tartották a borversenyt.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Borfesztivál Bogácson 2008.06.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Borfesztiv_l_Bog_cson_2008_06_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Borfesztivál Bogácson 2008.06.28." /></a></dia></p>

286 bort neveztek be. Verhóczki Sándor polgármester köszöntője után Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, Mezőkövesd polgármestere nyitotta meg a nagyszabású rendezvényt, majd dr. Sója Szabolcs, a megyei közgyűlés elnöke méltatta a Bükkinvest jelentőségét, amelyen francia, német, lengyel és szlovák borok is versenyeztek.

A legjobbak

A csúcszsűri elnöke, Szente Imre, a Bükki Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke hirdette ki az eredményt. A fesztivál legjobb borát érdemelte ki a Szepsiből érkezett Dobos László 2007-es olaszrizlingje. A bükkaljaiak legkiválóbbja a cserépfalui Kompa József 2007-es Töpi Zengő Szerelemje lett, az illatosban az edelényi Virágh Tamás 2007-es Királyleánykája bizonyult a legjobbnak, vörösborban is ő vitte el a pálmát kékfrankosával. A legeredményesebb címet az Egri Korona Borház nyerte el három nagyaranyával. A hangulat csak fokozódott, amikor a termálfürdő színpadán a bogácsiSzent Márton Borrend borlovagjává avatták Csézyt, Balázs Andrást, a megyei labdarúgó szövetség elnökét és Karosi Imrét, a MiKom ügyvezető igazgatóját. Hajdu Imre kancellár és Daragó Károly nagymester szerette volna borlovaggá avatni még Kefírt is, ám a népszerű énekes BMW-je Gyöngyösnél "megmakacsolta" magát, így ő egy későbbi időpont lesz bogácsi borlovag.

B. Gy.

Kapcsolódó cikkek:

  • Borfesztivál Bogácson
    A XVI. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borversenyt szombaton nyitották meg a bogácsi általános iskolában. Borfesztivál Bogácson 2008.06.28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!