Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.12. 15:47

58. Vasutasnap a Kubikban

<p>Miskolc - A fővároson kívül hat vidéki helyszínen – köztük Miskolcon – rendezték meg a vasutasnapot.&#160;<dia width="900" height="700" alt="58. Vasutasnap a Kubikban 2008.07.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/58__Vasutasnap_a_Kubikban_2008_07_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="58. Vasutasnap a Kubikban 2008.07.12." /></a></dia></p>

A miskolci programot az ünnepi megnyitó indította, ahol elhangzott: a vasút megújulásához elengedhetetlen, hogy a vasutasok összefogjanak és egy minőségileg megújult, utasközpontú szolgáltatás kialakításán közösen dolgozzanak.

A sokszínű programot a vasúttársaságok finanszírozásában a Vörösmarty Művelődési Ház szakmai együttműködésével alakították ki – tudtuk meg Szabóné Nagy Júliától, a művelődési ház igazgatójától. Az volt a cél, hogy ne a bóvliárusok sora kapjon helyet, hanem a szép számmal ide látogató, ünneplő vasutasok kapjanak különféle szolgáltatásokat. Így a kulturális és sport kínálaton kívül volt stresszmérés, lazító masszázs, biokozmetikumok vására.
A játszóházban alig lehetett hozzáférni a sok érdeklődőtől kézműves kellékekhez és a 86 éves Szerbin József erre az alkalomra készített hatalmas terepasztala is számos érdeklődőt vonzott.
Az estébe nyúló programban fellépett többek között a 4 FOR DANCE, volt Slágervonat varieté és Pataki Attila és a Félálom rockegyüttes is bemutatta műsorát.

Kovács Ferenc, a VDSZ ügyvivője elmondta: többszöröse volt az érdeklődés az előre jelzettnek, ma még ünnepelnek, de vasárnap már készenlét lesz a tisztségviselőknek, 14 órakor, a sajtótájékoztatón fontos bejelentésre készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!