Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.05. 17:24

Rendőri demonstráció a Bodrogközi Napokon Pácinban

<p>Pácin - Mintegy 50 egyenruhás rendőr tartózkodott több gépjárművel a bodrogközi szlovák határ menti kistelepülésen Pácinban, azonban ez a kiemelt figyelem nem a hagyományos kulturális és szórakoztató műsorok rendjének biztosítása miatt volt.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="A Magyar Gárda Pácinban a Bodrogközi Napokon 2008.07.05."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_Magyar_G_rda_P_cinban_a_Bodrogk_zi_Napoko/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A Magyar Gárda Pácinban a Bodrogközi Napokon 2008.07.05." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-1.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-2.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-3.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-4.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-5.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-6.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-7.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-a-magyar-garda-pacinban-a-bodrogkozi-napokon-8.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

18:10: Bevonult a Gárda Pácinba, a Bodrogközi Napok központi helyére, a kastélyba, végig szoros rendőri kísérettel. A helyszínen 50-100 rendőr is lehet, rengetegen vannak egyenruhában és civilben is.


17:35: A Magyar Gárda tagjai felsorakoztak és perceken belül megkezdik a bevonulást a falu központjába. Megkérdeztük a Gárda parancsnokát, hogy miért jöttek el Pácinba, a Bodrogközi Napokra: a község polgármestere maga is tagja a Magyar Gárdának és az ő kérésére jöttek most el ide.


17:15: A rendőrség megkülönböztetett figyelme nem a hagyományos kulturális és szórakoztató műsorok rendjének biztosítását szolgálja. Azért vonultak nagy számbn ide, mert a Magyar Gárda hamarosan felvonul a település főutcáján. A bekötő utaknál mindenütt rendőrök állnak, helyi értesülések szerint mintegy 10 perc múlva kezdik meg menetelésüket.
Az is megfigyelhető, hogy többen csoportokban gyülekeznek a járdán és az udavarokon a kerítések mögött fényképezőgépekkel. Nagy valószínűséggel arra kíváncsiak az emberek, hogy milyen ez a "csapat".


Munkatársunk a helyszínen tartózkodik, később fotókkal és videóval számolunk be a felvonulásról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!