Borsod-Abaúj-Zemplén

2010.11.12. 16:19

Nyílt napot tartottak a miskolci bölcsészek

<p>Különleges helyszínen, a Miskolci Galériában tartotta nyílt napját pénteken a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara.</p>

Ezzel kicsit megelőzték a december első két napjára tervezett egyetemi nyílt napot, amikor a leendő hallgatók az intézmény minden karával megismerkedhetnek majd, mondta lapunknak Horváth Rita dékánhelyettes. A péntek délután azonban csak a bölcsészettudományé volt, és a helyszín alkalmat teremtett arra is, hogy a diákok a legfontosabb információk megszerzésén túl kiállításokon, filmvetítéseken és koncerteken vegyenek részt.

A felsőoktatási törvény módosításának kapcsán a közelmúltban többször is elhangzott: kevesebb bölcsészre, de több kétkezi munkásra és mérnökre van szüksége az országnak. A dékánhelyettes a kijelentésre úgy reagált: nem lesz több szakmunkás, ha a bölcsész keretszámokat csökkentik, és nem lesz több mérnök, ha a műszaki karok férőhelyeit bővítik. Hozzátette: egyetlen statisztikai adat sem mutatta ki eddig, hogy bölcsészdiplomával ne tudnának elhelyezkedni a fiatalok.

- ÉM-KHE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!