Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.01.29. 20:17

Bánkúti hétvége

<p>Bánkút - Kicsit foltos lett, itt-ott átlátszott, de azért lehetett csúszkálni rajta...</p>

„Szombaton és vasárnap 9.00 - 16.00 óra között működik a C és a G felvonó, illetve a 2., 4., 5., 6. és 7. pályákon lehetet síelni!” – olvastuk a bankut.hu-n. Mi szombaton, kevéssel délután 4 előtt jutottunk ki a Bánkúti Sícentrumba, annak az ígéretes hírnek a hallatán, hogy 15 centiméteres hó borítja a hegyoldalakat.

Nem lehet mondani, hogy tömve lettek volna a pályák, de még elég szép számmal voltak síelők, s szánkózó családok is. Nagyjából erre számítottunk, annak láttán, hogy még így, a nap vége felé is, állt a parkolóban vagy 20-25 autó. A pályákat eléggé „lesíelték”, itt-ott feketés foltok tűntek elő, de azért akik kimentek, nem bánták meg. Sőt, akit megállítottunk (a nevét nem adta hozzá), elmondta: egész nap kint volt, s vasárnapi programnak ugyanezt tervezi. „Ki kell használni a lehetőséget!”

Utóbb Kovács Zoltán, a sportközpont vezetője megerősítette: minthogy mindkét nap mínusz 1-2 fok volt, az idő pedig összességében gyönyörű, kellemes időtöltésnek bizonyult a bánkúti csúszkálás. A forgalom ha nem is átlagos hétvéginek, de átlagos hétköznapinak volt mondható.

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!