Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.05.31. 09:36

Jegyzet: Diósgyőri matyóhímzés

<p>"Ki nyeri a BL-t? Milyen bélelt? Hát a Barsza, vagy a MU? Szedd már össze magad drága testvérem, mik azok?" (Diósgyőr szurkolók párbeszéde Mezőkövesden.) <strong>Juhász-Léhi István jegyzete.</strong></p>

"Vegas" - hirdeti a kövesdi állomáson a firka. Mi meg várjuk a vonatot, hogy együtt vonuljunk a mieinkkel a matyó futballpályához. Mert ez a nap, más, mint a többi. A büfés, és a szotyis mehet nyaralni, olyan a forgalmuk. Meg amúgy is "gólya, gólya piros-fehér gólya..." Aztán a piros-fehér képekből beugrik, hogy befújnak egy vicc büntetőt a Kövesdnek. "Mocskos csalók, mocskos csalók!" Tiszta idegbaj az egész. Mint 96-ban. Meg 97-ben. Támadunk, de nem sikerül semmi. Kerítés rángatás, őrület, kispad "simogatás". Vége. Kétezer csalódott diósgyőri. "Már megint egy borsodi csapat szívat minket! Ááá, nekünk kellett volna a gólokat lőni."

Aztán valahogy odasodródok a kijárathoz. "Nem mennék még haza, köszi" - mondom a biztonságinak. Egy határozott diósgyőri meg két embert keres. Az Andót, meg a Szabót. Mondják neki, hogy az egy ember. Az, aki befújta kamu tizit. "Mindegy mennyien vannak, küldjétek ki őket!" Őt küldik el. Vác - Nyíregyháza: 1-1. Egyre több piros mezes bizakodó arc az öltözőfolyóson, miközben a már nem szomjas "szektor" folyamatosan a Diósgyőrt élteti. Számoljuk a perceket. 2-1 a Vácnak! Pityuval beszaladunk, kiszaladunk, össze-vissza rohangálunk, hogy mindenki megtudja.

Előkerülnek a telefonok. "Gyertek vissza! Bajnokok vagyunk!" A vonatosokat nem engedik, Főnök is tiszta ideg. Az autósok egy része meg Mályiból fordul vissza Kövesd felé. Nem akarják kihagyni a kihagyhatatlant. 3-1! Vége! Eksztázis, őrület, pezsgők, egy sál a nyakba, egy pohár a kézbe, csillogó szemek. Nem csak az örömtől. "Amíg élek én..." Benczés Mikit szétszedik. Utána mindenkit. Mindenki mindenkit.

Hazafelé szóba kerül, hogy ez a nap más, mint a többi. Meg hogy milyen jó diósgyőrinek, miskolcinak lenni. Legalább úgy tényleg, és igazán egy napon az évből. A meccsnek már órák óta vége. Éjjel 11 óra, amikor egy iszonyatos "Diiii-óóóós-győőőőr!" hasít bele a miskolci éjszakába. Kit érdekel a Barca és a MU?


boon | 2011.05.30 14:58

Miskolc - 2011. május 28-án eljött a nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várt: 37 év után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora! Íme a BOON kis mozija a BAJNOKCSAPAT tiszteletére a kövesdi meccsről, Csáki József emlékének ajánlva.

boon | 2011.05.30 12:49

..., hogy 3-1 az eredmény Vácon, s ezzel BAJNOK a DIÓSGYŐR! Öltöző, klubház, ünneplés, fieszta, pezsgő, extázis.

eszak | 2011.05.30 10:44

Benczés Miklósnak, a Diósgyőr edzőjének nem volt nehéz azonosulni a szurkolókkal szombaton este.

eszak | 2011.05.30 07:52

A Spartacus előnyben volt, de kikapott a Dunakanyarban, így veresége ellenére is bajnok lett a DVTK.

boon | 2011.05.29 18:19

2011. május 28-án eljött a nagy nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várva várt, hiszen 1974 után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora. Nézze meg a fotókat és a videókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!